Hırka-ı Şerif Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Ramazan ayına girmemizle birlikte, her yıl olduğu gibi ilk Cuma gününe denk gelen Hırka-i Şerif açılışının ziyaret saatleri belirlendi.

Hırka-ı Şerif Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’ in vasiyetiyle, Veysel Karani Hazretleri'ne armağan edilen kutsal emanetlerden birisi olan Hırka-i Şerif’ i ziyaret etmek isteyen yaşlı, hasta, engelli ve hamile ziyaretçiler ise ziyaretlerini sıra beklemeden bir görevli refakatinde yapabilecekler. Hırka-ı Şerif Nerede Ve Nasıl Gidilir? Akataralım. 

Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılacak ve ne zamana kadar açık kalacak? 
2024  Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve günleri…

Hırka-i Şerif için ziyaret saati ve günleri gerçekleştirilen açıklama sonrası belli oldu. Hz. Muhammed’in hırkasının ve sakalının bulunduğu Hırka-i Şerif belirli saatlerde ziyarete açılıyor. Hırka-ı Şerif Camii, her sene olduğu gibi, bu senede Ramazan ayında yoğun ilgi görüyor. Sakal-I Şerif’i ve Hırka-i Şerif’i görmek isteyen kişiler “Hırka-i Şerif Camii nerede, nasıl gidilir?” sorusuna cevap arıyor. Peki Hırka-i Şerif hangi tarihte ziyarete açılacak, ne zamana kadar açık kalacak, ziyaret saatleri nasıl olacak?

Hırka-i şerif nerede ve nasıl gidilir?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’ in vasiyeti üzerine, Veysel Karani Hazretleri'ne hediye olarak verilen kutsal emanetlerden biri olan ve 1851 yılından bu zamana kadar Fatih'te bulunan Hırka-i Şerif Camii'nde muhafaza edilen kutsal emanetimiz, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yakın bir konumdadır.

Hırka-i Şerif Ziyaret Saatleri 2024

Hırka-i Şerif, 15 Mart  Cuma günü saat 10.00’ da Fatih, Hırka-i Şerif Camii içerisindeki Hırka-i Şerif Dairesi’nde ziyarete açıdı.
Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Ramazan ayının ilk Cuma günü ziyarete açılan olan Hırka-i Şerif, Ramazan ayı boyunca hafta için 10:00 – 17:00 saatleri arasında, hafta sonu ise 09:00 – 17.30 saatleri arasında ziyaretçiler ile buluşacak.
5 Nisan 2024 Kadir Gecesi’nde ise, teravih namazı sonrasında sabah saat 03:00’a kadar ziyaret devam edecek olup, arife günü ikindi namazı sonrasında Hırka-i Şerif ziyareti dua ile ziyarete kapatılacak.

Peygamber Efendimizin emaneti olan Hırka-i Şerif, Veysel Karani Hazretleri’nin 58 ve 59’uncu kuşak torunları tarafından, büyük bir özen ve dikkatle korunarak halkın ziyaretine açılıyor.

Engelli, Hasta, Yaşlı Ve Hamile Ziyaretçilerde Düşünüldü!

Yaşlılar, engelli vatandaşlar, hasta ve hamile ziyaretçiler, hiç sıra beklemeden bir görevli eşliğinde ziyaretlerini yapabilecek ve engelli asansöründen faydalanabilecekler. Ramazan ayının 15 ‘inden sonra, şehir dışı ve yurt dışı ziyaretçi sayısı arttığından dolayı, İstanbullu vatandaşlarımızın ziyaretlerini daha rahat yapmaları için ilk haftadan ziyaretlerini tamamlamalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımızdan, görevliler tarafından sunulacak bilgilendirme ve yönlendirmelere de riayet etmelerini önemle bekliyoruz.

Görsel
 

Kaynak: Diyarbakır Söz