Huzurun reçetesi Kur’an’a dönmek

Kur'an'a ve Resulullah'a dönmedikçe huzur bulmamız imkansızdır

Huzurun reçetesi Kur’an’a dönmek

Mardin’in Midyat ilçesinde ''Modern Tıp ve İslam" konulu konferansa katılan Prof. Dr. Ahmet Hamidi, bir hekim gözüyle İslam’ın insanlığa ve tıp alanına katkısı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, “huzurun tek reçetesi vardır, o da Kur’an-ı ve Resullalah’a dönmektir” dedi.

Midyat Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konferansa Midyat Belediye Başkan vekili Şehmus Tural, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma, Belediye Başkan yardımcıları, Abdürrahim Çelik, Masum Cengiz, Ali Alptekin, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak, kamu kurum yöneticilerinin eşleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan konferansa konuşmacı olarak katılan Dahiliye Uzm. Prof. Dr. Ahmet Hamidi’nin Modern Tıp ve İslam üzerine bir sunum yaptı.   Hamidi, toplumsal değerlere bağlı bir nesil yetişmesinin modern tıp ve İslam’ı kuvvetlendirmek için yapılması gerekenlere değinerek, toplumun, insanlığın kurtuluş için Kur'an ve Resulullah'ın koyduğu sisteme dönülmesinin şart olduğunu söyledi.  

İslam'ın ve sünnetin hayatın içindeki yaşanmışlıklardan örnekler veren Hamidi, Allah'ın varlığının ve kudretinin çepe çevre sardığı en şerefli varlık olan insanın özüne dönmesi için, toplum olarak çok okumanın ve tefekkür etmenin önemine dikkati çekti.  Programa İstanbul'dan konuşmacı olarak katılan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Prof.D r. Şafak Sahir Karamehmetoğlu bir açılış konuşması yaptı Doç.Dr. Nizamettin Hamidi ise Prof.Dr. Ahmet Hamidi hakkında sunum yaptı.  Prof. Dr. Ahmet Hamidi ise, bir hekim gözüyle İslam’ın insanlığa ve tıp alanına katkısı hakkında  bilgilendirmelerde bulundu.  

Tıp alanında tarihte yapılan çalışmalardan örnekler veren Hamidi, "İbni Sina, Biruni, İbni Rüşd ve buna benzer Harezmi gibi büyük İslam alimi, büyük İslam filozofları, büyük tıp alimleri yetişmiş. Çalışmışlar gündüz gece. Ara vermeden uğraşmışlar ve eserler vermişler. Bu eserle hâlâ, geçerli olan meseleler" dedi.

"İLAHİ İLİM İLE BİLİM, İNSANLARININ BİLGİSİ ARASINDA BÜYÜK BİR FARK VARDIR" 

Allah’ın ilk emrinin okumak olduğunu hatırlatan Hamidi, "Şimdi bilim var; ilim var. Ayetül Kürsi’yi okuduğumuzda, Allah önceden ve sonradan olan her şeyi biliyor. İlim sahibi Allah'tır. Biz insanlar ise bilim sahibi olan, bilim insanlarıyız, biz ilim sahibi olamayız, çünkü ilim mutlaktır. Bilim ise izafidir. Öğrendiğimiz bilim geçicidir, mutlak değildir ve belli bir süre için geçerlidir. Dolayısıyla, ilahi ilim ile bilim adamlarının bilgisi arasında büyük bir fark vardır. Tabii ki ilim ve eğitim Kuran'ın ilk inen ayetindeki ikra olan ilk ilahi emrin oku oluşu bize birçok şeyi ifade eder. Dolayısıyla Allah, önce neden iman et, namaz kıl, neden şunu yap, bunu yap demedi de ikrâ dedi. Oku. İlk İlahi emrin oku olduğunu unutmayın." diye belirtti.  

"RUH VE BEDEN ARASINDA DENGE SAĞLANMADIĞI TAKDİRDE HASTALIKLAR MEYDANA GELİR"

Allah’ın varlığının her şekilde tecelli ettiğini ifade eden Hamidi, "Şimdi modern tıp ne diyor? İslam ne diyor? Modern tıpta bugün de geçerli olan ve her anlamda olması gereken bir denge var. Dengenin sağlanması lazım. Vücut iki temel unsurdan meydana gelir. Beden ve ruh.  Bir terazinin kefeleri gibi. Vücudun ihtiyaçları var. Nedir bunlar? Vücudun ihtiyaçları Yeme- içmedir, sudur-oksijendir. Çalışmadır, eğlenmedir... Öbür tarafta ruh neye muhtaçtır? Ruh; sevgiye, sadakate, muhabbete, dürüstlüğe, ilgiye, samimiyete, ruh güvene muhtaçtır. Ruh emniyete muhtaçtır. Ruh sonsuzluğa muhtaçtır. Benim kırkı aşan neredeyse 44 yıllık meslek hayatımda şunu öğrendim, hiçbir insan; ne kadar inkâr ederse etsin. Mutlaka Allah’ı kabul ediyordur. Ben ateistim, ben komünistim. Yok ben inanmıyorum diyenleri, ben yalancı kabul ediyorum, inanıyordur ama bu söylemler kendini o mesuliyetten kurtarmaya çalışıyordur.  Demek ki ruh sonsuzluğa inanıyor, sonsuzluğu kabul ediyor, ruh sonsuz yaşamak istiyor ve bu tabii bir şey. İşte bu şekilde ruh ve beden arasında bu denge sağlanmadığı takdirde hastalıklar meydana gelir." dedi. 

"DÜNYADA EN ÇOK MASRAF YAPILAN DİYABET İÇİN RADİKAL BİR ÇÖZÜM BULUNMUŞ DEĞİL"

Sağlığın aşırı tüketimden bozulduğuna dikkati çeken Hamidi, "Şeker hastalığı(diyabet), şeker dengesinin bozulmasıdır. Tansiyon hastalığı, tansiyon dengesinin bozulması, enfeksiyon, ateş yükselmesi, vücudumuzun dengesinin bozulması. Fakat Kur'an'a baktığımız zaman ne diyor? Allah dengeyi sağlamış durumda. Biz hekimler için veya genel manada insanlar için vazifemiz ne? Allah'ın yarattığı ve Allah'ın meydana getirdiği bu dengeyi bozmamak ve korumak. Hekim olarak görevimiz bozulan bu sağlık dengesini düzeltmek. Biz ömür uzatamayız. Mesele, bu bozulan dengeyi düzeltmeye çalışmak, bu dengeler işte Kur'an öyle diyor. Modern tıp bu dengeyi düzeltmeye çalışıyor. ur'an diyor ki, yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz. Yemekte israf etmeyin, sadece yemek için değil aslında, her konuda zamanı israf etmeyin, parayı fazla israf etmeyin" dedi. 

"İSLAM, BUNDAN BİN 400 YÜZYIL ÖNCE NASIL SAĞLIKLI YAŞAYACAĞIMIZI RESULULLAH KANALIYLA BİZE BİLDİRMİŞTİR"

Sağlıklı yaşamanın bedene emanet olarak bakmaktan geçtiğini belirten Hamidi, "Resulullah ne diyor. Bundan bin 400 yıl evvel ne demiş? Çok sıcak yemekte bereket yoktur. İslam, bundan bin 400 yüzyıl önce nasıl sağlıklı yaşayacağımızı Resulullah kanalıyla bize bildirmiş, fakat biz öğrenememiş, biz es geçmiş, dikkate almamış veya uygulamamışız. Modern Tıp ise bunu daha yeni yeni keşfetti." diye ifade etti.  

"ALZHEİMER HASTALIĞININ ŞİFASI: BİR İNCİR 7 ZEYTİN"

Hamidi, "Japonlar alzheimer hastalığı için, Kur’an da geçen bir incir ve 7 zeytin veriyorlar hastalara ve neticeye varıyorlar. Tamam diyorlar. Sonra tekrar Ezher’e geliyorlar kalmaya. O Kuran'ı bize gösterin diyorlar. Ve diyorlar ki bu ilahi bir kitaptır. Biz yıllardır araştırıyoruz, bulamadık. Bunu bin 400 yıl önce. Eğer Resulullah bu ayetleri almışsa bu ilahi bir şeydir ve biz Müslüman olacağız diyorlar. Ve Müslüman oluyorlar." dedi.  

"KADINLARIN DOĞUM SANCILARINDA HURMA MUCİZESİ" 

Kur’an’ın gönüllere ve bedenlere  bir şifa kaynağı olduğunu söyleyen Hamidi, "Avusturya'da hamileler doğumdan 2 -3 ay önceden bir hurma kuruna giriyorlar. Yani her gün doğumdan 2-3 ay öncesinden başlayarak her gün 1-2 hurma yiyorlar. Rahat doğum yapsın diye. İşte İslam'ın bundan bin 400 yıl önce uyguladığı ve bahsettiği ve anlattığı doğumu kolaylaştıran oksitosin maddesini ihtiva eden hurmalar Hazreti Meryem’in doğumunda ve bugün bütün dünyada Modern tıbbın doğum sancılarını azaltmak için doğum salonlarında kullanılan Oksitosindir. Müthiş bir şey." şeklinde konuştu.  

"SAĞLIKTA TEDAVİSİ OLMAYAN, GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR HASTALIK OLAN KİLO SORUNUNA 17 SAATLİK ORUÇ ÇÖZÜMÜ"  

Sağlık ve bilimde İslami değerlerin rol teşkil ettiğine dikkat çeken Hamidi, "Japonlar 17 saat açlıktan sonra vücudun sirtuin denilen bir madde salgıladığını tespit ediyor. Bu sirtuin vücuttaki bedendeki bütün zararlı ve kanser hücrelerini yutup yok ediyor. Bakın göreceksiniz, çok daha rahat hissedeceksiniz. Çok daha rahat nefes alıp vereceksiniz. Çok daha rahat uyuyacaksınız. Bugün için bütün dünyada kilo, biz hekimlerin ve bütün insanların en büyük baş belası. Sağlığın tedavisi olmayan, geri dönüşü olmayan bir hastalığıdır kilo. İşte bundan bin 400 yıl önceki İslami prensipler ve bugünkü modern tıp" ifadelerini kullandı.  

"BİZ İSLAM’A, ALLAH’IN KİTABINA, RESULULLAH’IN SÜNNETİNE DÖNMEDEN SAĞLIKLI YAŞAYAMAYIZ"

İnsanlığın büyük bir sancı içerisinde kıvranıp durduğunu müşahede ettiklerini, bunun sebeplerinin başında güvensizlik geldiğini belirten Hamidi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim İslami kanunların hükümlerin modern tıpla tasdik edildiğine ihtiyacımız yok. Zaten inanıyoruz. Ama maksat bilesiniz. Modern tıp ne diyor, İslam ne demiş? Demek ki İslam’a dinimize, Allah’ın kitabına, Resulullah’ın sünnetine dönmeden sağlıklı yaşayamayız. Huzur bulamayız. Güven içerisinde olamayız. Dolayısıyla hem emniyet ve güven. Bugün dünya insanları büyük bir bunalım ve büyük bir sıkıntı içerisinde yüzden fazla devlet gezen bir kişi olarak biliyorum. Bütün dünya büyük bir bunalım ve buhran içerisinde. En süper devletler, en ileri devletler o kadar vahşice bir tutum içerisinde ki, insanların yok edilmesi için silah üretiyor. Bu nasıl bir medeniyet? İnsanları yok edici bir silah üretmek medeniyet ise affedersiniz, lanet olsun o medeniyete. Böyle bir şey olabilir mi. İşte neden, çünkü emniyet yok. Komşu komşuya güvenmiyor. Anne, babaya güvenmiyor, baba anneye güvenmiyor. Anne baba çocuğa güvenmiyor. Çocuklar anne babaya güvenmiyor, talebe öğretmenine güvenmiyor, öğretmen talebesine güvenmiyor. Amir memuruna güvenmiyor. Memur amirine güvenmiyor, işçi işverenine güvenmiyor, insanlar yöneticilerine güvenemiyor. Bu güvensizlik  ne meydana getirir? Korku meydana getirir. Bu korku ne meydana getirir? Hırçınlık ve saldırganlık meydana getirir. Bu sıkıntılardan kurtulabilmenin tek çaresi Hazreti Muhammed aleyhissalatu vesselâmdır, onun sünnetidir getirdiği ve bize tarif ettiği vahiydir. Ona dönmedikçe, onun yolunu takip etmedikçe ne fert olarak, ne toplum olarak, ne millet olarak ve ne insanlık alemi olarak huzur bulamayız. Sükûnet bulamayız. Irkçılıktan kurtulamayız, kavga ve dövüşten kurtulamayız." 

"BATI HAYRANLIĞI VE MODEL OLMA KOMPLEKSİNE GİRMEYİN" 

Gençlere Avrupa konusunda bazı tavsiye ve ebeveynlere bazı önerilerde bulunan Hamidi, son olarak şunları aktardı: "Okuduk. Doktor olduk. Avrupa'yı gezdik, Amerika'yı gezdik, dünyayı gezdik. Neticede bundan başka bir çıkar yol yok. Nerede olursan ol, hangi pozisyonda mevkide, makamda durumda devlette olursan ol, Allah ile irtibatını kesme. Onu çok sevin. Gençler, özellikle gençleri çok seviyoruz. Bol bol okuyup, bol bol öğrenin. Cehaletten uzak, realist, gerçekçi ve iyi ahlaklı olduk mu mutlaka huzur buluruz. Uzaktan yakından gelen siz değerli dinleyicilere şükranlarımı arz ediyorum, Allah hepimizi korusun, hepimizi muhafaza etsin. Her türlü kötülüklerden, sıkıntılarından muhafaza eylesin inşallah."

Kaynak: Diyarbakır Söz