Görüş Bildir

İcazet Merasimi

Babüsselam Medresesi`nden mezun olan ancak çeşitli nedenlerden dolayı icazetlerini alamayan 25 molla için Nur Camisinde icazet merasimi düzenlendi.

İcazet Merasimi

Merkez Sur ilçesinde bulunan Babüsselam Medresesi`nden yaklaşık 15-20 yıl önce eğitimlerini tamamlayarak icazet almaya hak kazanan mollalar için bugün Diyarbakır Nur Camisinde icazet merasimi düzenledi.

Yoğun ilginin görüldüğü icazet merasimine onlarca din adamı katıldı. 25 kişinin icazetini aldığı merasimde Babüsselam Medresesi Müderrisi Molla Hıdır Ekinci de hazır bulundu.

 

İCAZET MERASİMİ

İcazet merasiminde Kürtçe ve Arapça kasideler okundu. Ardından 25 kişiye bölgedeki çeşitli din adamları ve Seydalar tarafından cüppeleri giydirilerek icazetleri verildi. İcazetlerini alan Mollalar, 20 yıl sonra icazetlerini aldıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Babüsselam Medresesi Müderrisi Molla Hıdır Ekinci, "Benim medresede okuyan ancak çeşitli nedenlerle icazetlerini almayan 25 kişi için icazet töreni düzenledik ve icazetlerini kendilerine teslim ettik. Bunların kimisi 15, kimisi de 20 yıl önce eğitimini tamamlayan kişilerdir" dedi.

İcazet Alanların İsimleri

Törenle icazet alan mollaların isimleri şöyle:

Molla Müsbah Aydın, Molla Mevlüt Yıldız, Molla Muhammed, Molla Metin, Molla Abdulvahap, Molla Salih, Molla Salih, Molla Muhammed, Molla Salih, Molla Muhammed Nuri, Molla Abdulkadir, Molla Muhammed, Molla Vedat, Molla Ayetullah, Molla Abdurrahman, Molla Salih, Molla Menduh, Molla İlyas, Molla Mücahit, Molla Muhammed. Molla Abdullah, Molla Ali, Molla Zübeyir, Molla Abdussemet, Molla Mustafa, Molla Orhan ve Molla Vahdettin.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi