Görüş Bildir

İçkale’de çiçekler açtı

Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesindeki tarihi İçkale ile 27 Sahabe Türbesi ve Hz. Süleyman Camii’nin çevresine mevsimlik menekşe çiçekleri dikti.

İçkale’de çiçekler açtı

Park ve yeşil alanlardaki çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, park ve orta refüjlerin yanı sıra tarihi mekanların çevresine de mevsimlik çiçek dikiyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Sur ilçesindeki tarihi İçkale’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, İçkale Müze Kompleksi ve Diyarbakır Valiliği’nin protokol için kullandığı 4 parsellik alan ile 27 Sahabe Türbesi ve Hz. Süleyman Camii’nin çevresine sarı, kırmızı, mor ve beyaz renklerden oluşan mevsimlik menekşe çiçeklerini dikmeye başladı.

İÇKALE RENKLENECEK

Ekipler, kazı yaptıktan sonra toprağı işleyerek Yenişehir ilçesi Toplu Konut'ta bulunan Belediye Serası'nda üretilen mevsimlik menekşe çiçeklerini dikiyor.

Büyükşehir ekipleri, kent genelinde (290 bin hercai menekşe, 129 bin lale soğanı, 40 bin süs lahanası ve 20 bin çuha) toplam 479 bin mevsimlik çiçek dikmeyi hedefliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi