İHH'dan dünya çapında bayram organizasyonu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı'nda Türkiye ile birlikte 89 ülke ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

İHH'dan dünya çapında bayram organizasyonu

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, vakıf, 24 yıldır gerçekleştirilen kurban çalışmalarında her yıl daha fazla bölgeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor.

Vakıf tarafından bu yılki kurban bedeli 550 TL olarak belirlenirken, bağış yapmak isteyen hayırseverler de çalışmalar kapsamında belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Çalışmalar kapsamında öncelikli olarak mülteci kamplarında yaşayanlara, savaş, doğal afet mağdurlarına, kronik açlık ve yoksullukla mücadele eden bölgelere, yetimhane, okul, ve hastanelerde bulunan kişiler ile yardıma ihtiyaç duyanlara ulaşılmaya çalışılacak.

İHH ekipleri, farklı coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine sadece kurban eti götürmeyecek, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek.

Cami, mescit, su kuyusu, eğitim merkezi, meslek edindirme kursları, yetimhane binalarıyla benzer birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak.

Yetimlere bayramlık kıyafet

Vakıf, Türkiye ile toplamda 10 ülkede 34 bin 719 yetime bayramlık kıyafet yardımında da bulunmayı planlıyor.

Bağışçıların destekleriyle gidilmesi planlanan yerler arasında Arnavutluk, Çad, Çeçenistan, Filistin, Karadağ, Keşmir, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye dikkati çekiyor.

Bu arada kurbanlıklar, İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınarak İslami usullere göre kesilecek.

Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair hayırseverlere kısa mesajla bilgi verilecek, yardımlar İHH görevlileri tarafından ihtiyaç sahiplerine elden teslim edilecek.

Vakfa yardım yapmak isteyen hayırseverler ayrıntılı bilgiyi, "0212 631 21 21" numaralı telefondan ve "www.ihh.org.tr" adresinden alabilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı