İhmal öldürdü

8 aylık hamile Aynur Ezber ihmal sonucu geç müdahale edilmesi sonucu hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı skandala el koydu.

İhmal öldürdü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 8 aylık hamile kadının hastanede geç müdahale edilmesi sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi. Sağlık Bakanlığı skandala el koydu.

İddiaya göre, Siverek ilçesi Altaylı köyünde ikamet eden 9 aylık evli Kemal Ezber'in 8 aylık hamile eşi Aynur Ezber, rahatsızlanınca Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktorlar tarafından sağlık durumunun iyi olduğu ve doğuma 3 hafta kaldığı belirtilen kadın taburcu edildi.

GENÇ KADIN KURTARILAMADI

 

Bunun üzerine eve dönen Aynur Ezber, ertesi gün tekrar rahatsızlanınca yine Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Serum takılan kadının ağzından kan gelmesi üzerine eşi Kemal Ezber, doktorlara haber verdi. Genç kadın ve karnındaki bebeği yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynur Ezber'in cenazesi ölüm nedeninin belirlenmesi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, genç kadının ailesi hastane hakkında savcılığa şikayette bulundu.

DOKTOR MÜDAHALE ETMEDİ

 

Kemal Ezber, eşinin doktorlar tarafından müdahale edilmediğinden hayatını kaybettiğini öne sürerek, "Geçtiğimiz gün eşimi doğum sancıları çektiğinden dolayı Siverek Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Burada doktorlar eşime hiçbir müdahalede bulunmayarak, eşimin sağlık durumunun iyi olduğunu, karnındaki çocuğun da sağlık durumunun iyi olduğunu ve doğuma 3 haftanın kaldığını dile getirerek bizi taburcu etti. Doktorlara eşimi Şanlıurfa'ya veya Diyarbakır'a sevk edin dedim fakat, sevk edilmeye gerek olmadığını söyleyip bizi taburcu ettiler. Biz de doktorun tavsiyesine uyarak tekrar eve döndük. Fakat eşim gece tekrar rahatsızlanınca yine aynı hastaneye götürdüm.

AĞZINDAN KANLAR GELDİ

 

Burada yine eşime sadece serum takarak, yatışını yaptılar. Ben de daha sonra sabah namazı için eve gidip namazımı kıldım ve geldim hastaneye. Burada eşimi kontrol ettiğimde eşimin ağzından kan geliyordu ve sancı çekiyordu. Hemen doktorlara bilgi verdim. Doktorlar eşime müdahalede bulundular fakat geç müdahale edildiğinden dolayı eşim ve karnındaki çocuğum hayatını kaybetti. Eğer doktorlar erken müdahalede bulunsaydılar belki eşim ve çocuğum şu an yaşıyor olacaktı. Eşimin ve çocuğumun ölümünde bir ihmal varsa bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

SAVCILIĞA ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Hastane yetkililerinden şikayetçi olduğunu dile getiren Ezber, "Eşim ve çocuğum öldükten sonra savcılığa şikayette bulundum. Savcılık olaya el koydu. Eşimin ölüm nedeninin tam belirlenmesi için cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Eşimden parça etler alınarak, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği söylendi. Devlet büyüklerinden bu olaya el atmalarını rica ediyorum" diye konuştu.

Hayatını kaybeden Aynur Ezber'in babası Ahmet Hocek de, "Kızım hamilelik yüzünden sancı çekiyordu.Kızım ihmal üzerine hayatını kaybetti. Hastane yetkililerinden şikayetçi olacağız" şeklinde konuştu. Öte yandan, hastane yetkilileri tarafından iddialarla ilgili bir açıklama yapılmadı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı internet haber sitelerinde "Siverek'te sağlık skandalı" başlığıyla yer alan ve 8 aylık hamile kadının hastanede geç müdahale edilmesi sonucu hayatını kaybettiği iddialarını içeren haberle ilgili, Bakan Recep Akdağ'ın talimatıyla müfettiş görevlendirildiği ve soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Soruşturma sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz