İki ödül

Amerikan Toraks Cerrahi Derneği D.ü Kalp Damar Cerrahi Kliniğine 2 Ödül Verdi

İki ödül

DİYARBAKIR-Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı, Prof. Dr. Binali Mavitaş önderliğinde yaptıkları başarılı ameliyatlar takdir topladı. Yeni binasında son teknolojik donanımlarla hizmet veren Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı, cerrahi başarılarının yanı sıra, bilimsel araştırmaları ile de bilimin son gelişmelerini bölge halkının hizmetine sunuyor.

İKİ ÖDÜL ALDILAR

 

Ekip, 8-11 Kasım 2012 tarihlerinde Amerikan Toraks Cerrahi Derneği'nin de (AATS) katılımıyla Antalya'da gerçekleştirilen 12. Ulusal Kalp Damar Cerrahisi Kongresi'ne 10 bilimsel çalışma ile katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen ve Türkiye'nin tüm kalp damar cerrahlarının bir araya geldiği kongrede, toplam 956 bilimsel çalışmanın içerisinde, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ekibi, 2 dalda aldığı birincilik ödülleri ile bilimsel ve akademik alanda Türkiye'de ilk sıralarda yer aldı.

DAMAR CERRAHİ

 

Prof Dr. Binali Mavitaş önderliğindeki ekibin, hem damar cerrahi dalında, hem perfuzyon dalında alınan birincilik ödülleri, Diyarbakır'ın damar cerrahisi ve kalp cerrahisi alanında tüm bilimsel donanıma sahip bir şekilde temsil edildiğini gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz