İki tay 130'ar bin liradan satıldı

Türkiye'deki en iyi yarış atlarının yetiştirildiği Karcabey Harası'nda yapılan açık artırmada 47 tayın satışından 1 milyon 793 bin lira gelir elde edildi. En ucuzu 10 bin liradan satılan Safkan Arap koşu taylarından 'Vazgeçilmeyen' ve 'Baba Faruk' adlı iki tay 130'ar bin liradan Mozaik Tarım Şirketi ve Hasan Hüseyin Ayrancı'ya satıldı.

İki tay 130'ar bin liradan satıldı
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), Bursa'nın Karacabey ilçesindeki işletmesinde yılın ilk Safkan Arap Tayı satışlarınının satışı dün gerçekleşti. Türkiye'deki yarış atlarının en iyilerinin yetiştirildiği harada yapılan açık artırmaya ilgi beklenilenden fazla oldu. Kıran kırana geçen açık artırmada 50 Safkan Arap tayından 47'si müşteri buldu. En ucuz tayın 10 bin liradan satıldığı açık artırmada 'Vazgeçilmeyen' ve 'Baba Faruk' adlı iki tay 130'ar bin liradan, Mozaik Tarım Şirketi ile Hasan Hüseyin Ayrancı'ya satıldı. 'Kafkassoyu' adlı tay da 100 bin liraya Çağ Ecza firması tarafından satın alındı.
DİĞER SATIŞ TEMMUZ'DA
Toplam 47 tayın satışından 1 milyon 793 bin lira gelir elde edildiğini ve satışa çıkarılan taylardan sadece 3 tanesinin satılmadığını belirten yetkililer, "Karacabey Harası yarış atının yetiştirilmesinde gerçekten çok özel bir yere sahiptir. Bu yılın ilk satışını gerçekleştirdik. Diğer satışlarımız ise Temmuz ayında yine haramızda gerçekleşecek" dedi.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler