İlk mezun verildi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczacılık Fakültesi, ilk mezunlarını düzenlenen törenle verdi.

İlk mezun verildi

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezun olan öğrenciler için Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde tören düzenledi.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Erdinç, törende yaptığı konuşmada, fakülte olarak ilk mezunlarını vermenin heyecan ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Eczacılığın, sağlık alanında önemli yer tutan temel ahlak ve etik kurallar çerçevesinde icra edilen kutsal bir meslek olduğunu savunan Erdinç, bu mesleğin üyelerini yetiştiren eczacılık fakültesi olarak misyonlarının evrensel etik değerlere bağlı, ilaç araştırma, geliştirme ve akılcı kullanma süreçlerinin her aşamasında etkin görev ve sorumluluklar üstlenebilen, insan merkezli düşünen, ürettiği bilgiyi toplum yararına sunan eczacılar yetiştirmek olduğunu söyledi.

İLK MEZUNUNU VERDİ

Eczacılık Fakültesinde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Erdinç, öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen bütün hocalara teşekkür etti, mezun öğrencilere de meslek yaşantılarında başarılar diledi.

DÜ Rektörü Dr. Talip Gül de mezun olan öğrencileri ve velilerini kutladı.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Mervenur Seyit, mezuniyet kütüğüne isim plakasını çaktı, ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve hediye taktimi yapıldı.

Bütün öğrencilere mezuniyet belgelerinin dağıtımının ardından, Prof. Dr. Meral Erdinç tarafından mezunlara eczacılık yemini ettirildi.

Tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz