İnegöllü anne simit satarak kızlarını okutuyor

Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde eşi vefat eden 50 yaşındaki Ayşe Yalçın, simit satarak 2 kızını okuttu. Ayşe Yalçın'ın büyük kızı okuyup öğretmen olurken, lisede okuyan küçük kızı da öğretmen olmayı hedefliyor.

İnegöllü anne simit satarak kızlarını okutuyor

İnegöl’de eşi vefat ettikten sonra 2 kızıyla kalan Ayşe Yalçın, 7 yıl önce simit satmaya başladı. Büyük kızını okutup öğretmen yapan Ayşe Yalçın, şimdi diğer kızının okuması için simit satmaya devam ediyor. Hükümet Konağı mevkisinde simit tezgahının başında her gün yaklaşık 12 saat boyunca çalışan anne Ayşe Yalçın, "Kimseden istemeden çalışıp kazanmak güzel" dedi. Daha önce çalışmadığını belirten Ayşe Yalçın,  "Üniversiteye başlayan kızımın eğitim masraflarını karşılamakta zorlanınca ben de simit satmaya başladım. 7 yıldan bu yana bu işi yapıyorum. Kızım üniversiteyi bitirdi, hem öğretmenlik yapıyor hem de yüksek lisans" diye konuştu. 

'O DA ÖĞRETMEN OLACAK'

Diğer kızının da lisede okuduğunu bu nedenle simit satıcılığına devam ettiğini anlatan Ayşe Yalçın şunları söyledi:

"Büyük kızımı aynı zamanda evlendirdik. Küçük kızım da liseyi okuyor. O da öğretmen olacak inşallah. Onun da üniversite eğitimi için çalışmaya devam edeceğim. Gücüm yettiği sürece bu işi yapacağım. Sabah 07.00 sıralarında işe başlıyorum akşam 7’ye kadar simit satışı yapıyorum. Soğuk havalarda zaman zaman zorlanıyorum. Kadınlar isterse her şeyi başarır. Kimseden istemeden çalışıp kazanmak daha güzel."

 

 

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler