İnegöllü mobilyacı ‘Ulu şehir’ logolu koltuk tasarladı, ilk müşterisi vali oldu

Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde, bir mobilya firması, geçen yıl kentin sloganı ve logosu olarak seçilen ‘Ulu Şehir’i kullanarak tasarladığı koltuğun ilk müşterisi de logoyu hazırlatan Bursa Valisi Münir Karaloğlu oldu.

İnegöllü mobilyacı ‘Ulu şehir’ logolu koltuk tasarladı, ilk müşterisi vali oldu
Bursa Valiliği’nin geçen yıl hazırladığı lale motifli ‘Ulu Şehir’ logosu İnegöl'deki  Ndesing Mobilya firması sahibi Ahmet Güleç tarafından koltuk tasarımında kullanıldı. Tanıtım amacıyla bir köfteci de sergilenen koltuğun ilk müşterisi logo ve sloganı hazırlatan ve yaygınlaşması için büyük çaba harcayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu oldu. Koltuğun önümüzdeki günlerde İstanbul’da düzenlenecek fuarda sergileneceğini belirten Ahmet Güleç, Bursa’nın tarihi, sanayi ve doğa özelliklerinin temsil edildiği logodan etkilendiklerini söyledi. Güleç, şöyle konuştu:
"Bursa'da üretim yapan ve tasarıma önem veren bir mobilya firması olarak bu kültürden etkilenmeme imkanımız yok. Şehrimizi tanıtmayı, hem de Bursa modeli yapmayı istedik. Bursa koltuk takımı yaptık. Köşe olabilen, büyüyebilen ve küçülebilir takım. Her alana uyabilecek, çok lüks bir koltuk takımı tasarladık. Bunu da 2015 koleksiyonumuza aldık. Şu an bu takım hiçbir fuara katılmadı."
'Ulu şehir' logolu mobilya takımının Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde teşhir edileceği aktaran Güleç, şöyle konuştu:
"Dünyanın çeşitli ülkelerindeki fuarlarına katılacağız. Yakın zaman içerisinde de İstanbul Fuarı var. Orada ilk kez sergileyeceğiz. Böylelikle Bursa kültürünü tanıtacağız. Koltuğun yoğun rengi yeşil. O renkte yeşil Bursa'yı anımsatacak. Koltuğu tanıtım amaçlı bir İnegöl köftecisinde sergiledik. Bursa Valisi Münir Karaloğlu İnegöl Fuarı&na katılmıştı. Ardından köfteciye gittik. Kendisine sürpriz yaptık. Köfteciye gittiğimiz de gördü ve şaşırdı. Vali bey sipariş verdi. İlk müşterimiz kendisi oldu. Siparişi yapıp vali beye göndereceğiz."

Kaynak: DHA