Görüş Bildir

İnsan seli oluştu!

Başkent’teki “Diyarbakır Tanıtım Günleri” ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle hafta sonunu fırbat bilen, yerli ve yabancı ziyaretciler, büyük ilgi gösterdi.

İnsan seli oluştu!

DİYARBAKIR-Diyarbakır’ı Ankara’ya taşıyan ve ana etken Diyarbakır’ın imajı ve batıdaki algının değiştirilmesi olan, “Diyarbakır Tanıtım Günleri” ziyaretçi akınına uğruyor.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki “Tanıtım Günlerine” ev sahipliği yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır’ın görülmeye değer tarihi, kültürel ve inanç şehri olduğunu ifade ederek ziyaretçileri Diyarbakır’a davet etti.

                                              

TANITIM GÜNÜNE BÜYÜK İLGİ

Kenti tanıtan materyallerin dağıtıldığı Diyarbakır Tanıtım Günleri, sanatçılar Ali Aktaş, Azize Gürses, Kenan Menekşe’nin söylediği türküler ve Diyarbakır Kültür Turizm Ve Musiki Derneği Korosu ile Dicle Üniversitesi Diyarbakır Yöresi Halk Oyunları Gösterisi fuar katılımcılarının ve ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü.

İKRAMLAR HAVADA KAPIŞTI

 

Diyarbakır Valiliğin Standı ziyaretçilere Diyarbakır Ekmek Fırını’nda imal edilen ünlü Diyarbakır çöreği, Diyarbakır kadayıfı, Badem ezmesi, cevizli sucuk, bademli sucuk, badem, Eğil üzümü ve çiğköfte ikram edildi. Ayrıca Tanrıkulu Bakırcılıktan bakır hediyelik eşyalar ve İpek Puşi gelen misafirlere takdim edildi.

Vali Toprak, Milletvekili Oya Eranat, Vali Yardımcısı Mustafa Can ile birlikte Sıtkı Usta, Meşhur Tavacı Recep Usta ve Hayatın Lezzet Durağı Diyarbakır Yöresel Yemekleri stantlarını ziyaret ederek katılımcılar ve ziyaretçilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

VALİ TOPRAKLA SICAK DİYALOG

 

Vali Toprak kadayıf tatlısının yapılma aşamalarını inceleyerek kadayıf ustaları ve ziyaretçilerle sohbet etti. Meşhur Tavacı Recep Usta ve Hayatın Lezzet Durağı Diyarbakır Yöresel Yemekleri stantları yaptıkları Diyarbakır yemekleri ile ziyaretçileri hayran bıraktı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’da tanıtım fuarını gezdi. Hisarcıklıoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Can ile sohbet ederek Diyarbakır’ın yöresel ikramlarını tattı.

Ticaret Borsası stantını gezen Hısarcıklıoğlu ve beraberindekilere, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, çeşitli hediyeler sundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi