İnsani kermes!

Seyrantepe Talebe Yurtları Diyarbakır da öğrenim gören öğrencileri yararına Kermes düzenledi.

İnsani kermes!

Seyrantepe Talebe Yurtları, Diyarbakır'da her yıl geleneksel hale getirdiği "Öğrenci yararına kermes" etkinliğini bu yıl da gerçekleştirdi.

Turgut Özal bulvarındaki Ekbay apartmanın altında düzenlenen kermese Bağlar ilçesinde Seyrantepe İl Valisi Yardımcısı Sercan Gökdemir, , Suffe Medresesi Yönetim Kurulu Başkanı Molla Tayyip Elçi, Seyrantepe Talebe Yurdu yetkilileri, öğrenci ve aileler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KERMESE HALKTAN İLGİ BÜYÜK

El emeği göz nuru denilen bayanların el işlemeleri, havlular, başörtüler, danteller başta olmak üzere ev yapımı boğaça, börek, pasta, gözleme, aşura, döner ve çiğköfte, kurabiye ikram ve satışlarının yapıldığı Kermes'in açış konuşmasını İl Vali yardımcısı Sercan Gökdemir yaptı

AÇILIŞ VALİ YARDIMCISINDAN

Gökdemir şunları söyledi; “Seyrantepe talebe yurtlarının düzenlemiş olduğu kermese hep beraber katılım sağladık. Öncelikle burada bulunmaktan bizlerde çok büyük mutluluk duyduk. Davet eden katkı sunan emeği geçen hocalarımıza iş adamlarımıza öğrencilerimize hepsine teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur diyelim hepiniz Allah’a emanet olun”

10 GÜN SÜREYLE AÇIK OLACAK

Seyrantepe Talebe Yurdu Müdürü Mehmet Şahin ise “ Bu kermesi Seyrantepe yurtları adına tertip ediyoruz. Diyarbakır merkezde şuan Seyrantepe yurtları olarak Diyarbakır genelde şuan 17 yurdumuz faaliyette, 1 inşaatımız devam etmektedir. İnşallah işte bu hayırlı kermesler bu hizmetlerin genişlemesine bu hizmet halkalarına ayrı halkaların katılması için daha çok neslin yetişmesi için bu gayretler sarf ediliyor. Atalarımız der ki bir milletin ıslahı kötülerin imhası ile değil nesli eğitme terbiyesi ile mümkündür amacımız bu. Biz neslimize sahip çıkarsak geleceğimize sahip çıkmış oluruz, geçmişimizden ders alarak geleceğe daha gür bir şekilde yetiştirmeye çalışacağız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından davetliler ve vatandaşlar kermes alanını dolaşarak, alış-veriş yaptı. İkramları kabul ederek, ev hanımlarında hazırlanan yiyecek ve içecekleri tattılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz