Görüş Bildir

İnsanlık için kampanya

Gençlik ve Değişim Derneği, Macaristan’ın Szeged şehrinde düzenlenen “İnsanlık için kampanya planlaması” kursuna, Diyarbakır’dan 4 dezavantajlı genci gönderdi.

İnsanlık için kampanya

Erasmus + programı tarafından desteklenen ve Szeged’te gerçekleştirilen “İnsanlık için kampanya planlaması” adlı eğitim kursuna Portekiz, Finlandiya, İtalya, Romanya, Macaristan, İspanya, Malta ve Türkiye’den 32 kişi katılım sağladı. “Kampanya planlaması” nasıl yapılır, günümüzde mültecilerin karşılaştığı sorunlar, mültecilere yönelik kampanya planlaması hazırlama, ülkelerimizde yaşanan yabancı düşmanlığına karşı ne tür kampanyalar gerçekleştirilebilir, Avrupa’da ve dünyada başarılı kampanya çalışmaları gibi konularda eğitimler verilerek, gençler tarafından ayrıca farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli videolar hazırlandı. Proje süresince Szeged’te mülteciler için organize edilen yardım kampanyaları çerçevesinde saha ziyaretinde de bulunularak, ne tür çalışmaların gerçekleştirildiği yerinde görüldü. 2 yıl boyunca mülteci çocuklarla çalışan dernek gönüllüleri, Gençlik ve Değişim Derneğinin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmekte olduğu çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

GENÇLİK VE DEĞİŞİM

Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, Erasmus + programı tarafından desteklenen ve Szeged’te gerçekleştirilen “İnsanlık için kampanya planlaması” adlı eğitim kursuna Portekiz, Finlandiya, İtalya, Romanya, Macaristan, İspanya, Malta ve Türkiye’den 32 kişinin katılım sağladığını söyledi. Diyarbakır’dan 4 katılımcıyı kursa gönderdiklerini aktaran Suvari, “Bu tür çalışmalara elimizden geldiğince daha önce Avrupa’ya gitmemiş ve bunu hayal etmiş gençlerimizi göndermeye çalışıyoruz. Şu ana kadar 500’e yakın gencimizin Avrupa hayalini gerçeğe dönüştürdük. Bundan sonraki çalışmalarımızda da yine dezavantajlı gençlere öncelik vereceğiz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi