Görüş Bildir

İnternette paylaşım cinayetine ömürboyu istemi

Samsun'da bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı, 'it köpekle uğraşsam veteriner olurdum. Yarın dediğini yapmazsan adam değilsin' paylaşımı yüzünden tartıştığı arkadaşı 20 yaşındaki Bülent Keser'i 8 yerinden bıçaklayıp öldürdüğü iddia edilen 18 yaşındaki Batuhan Akyüz'ün yargılanmasına başlandı.

İnternette paylaşım cinayetine ömürboyu istemi

Olay 3 ay önce İlkadım İlçesi Kadifekale Mahallesi'nde meydana geldi. Bir tesisatçıda çalışan Batuhan Akyüz, mahallede oturan arkadaşlarının yanına gitti. Bir süre sonra da arkadaşlarından sigara istedi. İddiaya göre gurupta olan Bülent Keser, Akyüz'e "Bir daha arkadaşlarla şakalaşırken seni gördüğüm yerde döverim" dedi. Daha sonra tartışıp evlerine dağıldılar. Eve giden Batuhan Akyüz bir paylaşım sitesinden, "İt köpekle uğraşsam veteriner olurdum. Yarın dediğini yapmazsan adam değilsin" paylaşımı yaptı. Bülent Keser de paylaşımı gördü. Ertesi gün mahallede karşılaşan iki arkadaş arasında bu nedenle tartışma başladı. Tartışmanın  kavgaya dönüşmesi sonucu Batuhan Akyüz, Bülent Keser'i vücudunun 8 yerinden bıçaklayıp ağır yaraladı. Yaralı, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
'ÇOCUKLUK ARKADAŞIM' DEDİ, ADINI VERMEK İSTEMEDİ 
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis hastaneye giderek yaralının ifadesini almak istedi. Bülent Keser hastaneye gelen polise, "O benim çocukluk arkadaşım. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Hatta ben ona şehir dışında iş bulmuştum ve birlikte gidip çalışacaktık. Ben onun ismini nasıl vereyim" dedi. Ancak Keser, ısrarcı olan polislere kendisini bıçaklayanın Batuhan Akyüz olduğunu söyledi. Şüpheli de olaydan kısa süre sonra bıçakla birlikte polise teslim oldu. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheli adli kontrol altında tutulmak kaydıyla nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Hastanede tedavi altında tutulan Bülent Keser, göğsüne gelen bıçak darbesinin ciğerlerine zarar vermesi nedeniyle yapılan tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdi. Bunun üzerine polis şüpheliyi tekrar gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Akyüz tutuklandı. 
'ANNE- BABASINDAN ÖZÜR DİLERİM'
Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık  Batuhan Akyüz'ün yargılanmasına bugün başlandı. Mahkeme heyetine ifade veren Akyüz şunları söyledi:
"Yolda karşılaşınca bana vurup küfür etmeye başladı. Bir ara bayılacağım zannettim ve üzerimdeki bıçağı çıkarıp vurdum. Kavga sırasında vücuduna gelen bıçak darbeleri kazayla oldu. Kendimi kurtarmak için bıçak kullandım. Anne va babasından özür dilerim. İstemeyerek oldu. Ölmesini istemezdim."
Mahkeme heyeti tanık ifadelerinin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
 

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi