İslam`da Noel Anlayışı Yok

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen Müslümanların örf ve adetlerinde yılbaşı ve Noel kutlamalarının yerinin olmadığını söyledi.

İslam`da Noel Anlayışı Yok

DİYARBAKIR- Diyanetsen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen,yılbaşı kutlamalarının İslam geleneğinde olmadığını söyledi. Yılbaşı kutlamalarının Hıristiyan geleneği olduğunu ifade eden Evsen, Müslümanların bu tür uygulamalardan uzak durması gerektiğini belirtti.

MEKKE FETHİ GECESİ

Müslümanların yılbaşı yerine aynı geceye denk gelen Mekke`nin fethi gecesini kutlamaları gerektiğini belirten Evsen, "Bu gecede Müslümanlar Allah`a daha çok yalvarmalı, Allah!ı daha çok zikretmeli, ibadetlerini artırmalıdır.Mekke`nin fethi gibi bir lütfu kendilerine bahşettiği için Allah`a çokça şükretmeleri gerektiğini" belirtti.

ŞANS OYUNLARI

Bu tür gecelerde milli piyango gibi kumar araçlarından uzak durulması gerektiğini belirten Evsen," Bu gece ile bağlantılı olarak milli piyango ve benzeri uygulamalardan Müslümanlar uzak durmalıdırlar. Piyangonun aslında insanlara çok fazla şey kazandırmadığını bilakis bugüne kadar milli piyangoyu kazanmış olanların hepsinin aslında kazanmış olduğu bu paralarla hiç mutlu olmadıklarını bilmeli ve bu mutsuzluğun üzerine yeni mutluluklar inşa edilemeyeceğini fark etmelidirler" dedi.

KUTLAMA YANLIŞ

Belediyelerin yaptığı kutlamaları yanlış bulduğunu ifade eden Evsen,"Bazı yerlerde belediye eliyle yılbaşı kutlaması düzenlenmekte. Belediyelerin yaptığı bu tür eğlencelerde içki tüketimi artmakta ve bunun sonucunda tacizler yaşanmakta. Belediyelerin ve yetkililerin bu tür eğlenceleri düzenlememesi konusunda uyarmak istiyoruz."şeklinde konuştu.

Evsen,"Hıristiyan kültüründe kutlamaların birçok çeşidi var ama İslam kültürünün hiç bir yerinde yılbaşı kutlaması veya Noel kutlaması yok. Bu yozlaşmış bir kültürün, kendisi ile birlikte dünyadaki kültürleri yozlaştırma çabasıdır. O yüzden bu yozlaşma kültürünün içine bizim gençlerimizin kesinlikle ve kesinlikle katılmamaları gerekir. Bunun yerine bu gençleri ibadete yönlendirmek gerekir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler