İslam'ı seçti

Diyarbakır'da yaşayan İngiliz vatandaşı 19 yaşındaki Lily Roze Cowen, Müslüman olmak istediğini belirterek Bağlar İlçe Müftülüğüne başvuruda bulundu.

İslam'ı seçti

Çevresindeki Müslümanların yaşayışından etkilenerek hür iradesi ile Müslüman olmak istediğini belirten Cowen, Merkez Bağlar ilçesi Yeni Hal Camii İmam-Hatibi İzzettin Baran’dan İslam dini hakkında bilgi aldı.

Baran’ın eşliğinde ailesiyle beraber ilçe müftülüğüne gelerek Müslüman olmak isteyen 19 yaşındaki Lily Roze Cowen için ihtida merasimi düzenlendi.

İNGİLİZ GENÇ MÜSLÜMAN OLDU                                      

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, İlçe Müftüsü Hasan Yardak, İslam dini temel esasları hakkında bilgiler verdi.

İslamiyet’i tercih eden Cowen'e hayırlı olması temennisinde bulunan Yardak, bir kişinin daha İslam’ı tercih etmesinin kendileri mutlu ettiğini belirterek yaşadığı bölgede Kur'an kursu hocalarının ve din görevlilerinin kendisiyle ilgileneceğini ifade etti.

Kelime-i şehadeti getirerek Müslüman olan Cowen'e, Yardak tarafından İngilizce yazılan Kur'an-ı Kerim ve ilmihal kitabı hediye edildi.

Merasim, ihtida belgesinin Cowen'e verilmesiyle son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz