İstanbul'da Ramazan Pidesi fiyatı hala belli değil!

İstanbul'da pide fiyatlarındaki belirsizlik sürüyor. İllere göre farklılık gösterilen pide fiyatlarında İstanbul için henüz uzlaşılmaya varılamadı. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan ve sembol haline gelen Ramazan pidesi kaç liradan satılacak? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da Ramazan Pidesi fiyatı hala belli değil!

İstanbul’da Ramazan pidesinin fiyatı belirsizliğini koruyor. 350 gram pide 1 lira 80 kuruş ve 350 gram susamlı yumurtalı pidenin fiyatı 2 TL olacak diye belirtilmişti. Türkiye genelinde ise ramazan pidesinin fiyatı ise 1.5 TL olarak belirlenmişti.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile İstanbul Fırıncılar Odası arasında hemen her Ramazan öncesi yaşanan “pide fiyatı krizi” bu sene de alevlendi.

Federasyon Başkanı Halil İbrahim Balcı geçtiğimiz hafta 250 gramlık pidenin 1,5 liradan satılacağını açıkladı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise 300 gramlık pideyi 1 lira 80 kuruştan satmak istediklerini ancak son kararın İstanbul Valisi ile yapacakları görüşmeden alınacağını belirtmişti. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz ise yetkisiz kişiler tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmemesini istemişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz