Görüş Bildir

İşte böyle bulundu

Kocaköy'de uyuşturucu operasyonunda, 30 kilo esrar ele geçirilirken, bombalı araç için çalınan araç bulundu. Bir evin zeminindeki gizli bölmede adam öldürme suçundan kesinleşmiş cezası bulunan firari yakalandı.

İşte böyle bulundu

DİYARBAKIR İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen operasyonda, hakkında 'Kasten adam öldürme' suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.D., evindeki minderin altında yapılmış gizli bölmede yakalandı. Diyarbakır Valiliği, operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanan ve bombalı araç yapımında kullanılacağı değerlendirilen yabancı plakalı bir aracın da ele geçirildiğini açıkladı.

İŞTE BÖYLE YAKALANDI

İl Jandarma Komutanlığı tarafından; Kocaköy ilçesi'ne bağlı Gözebaşı Köyü'nde 5 Mayıs günü saat 06.00’da narkoterör operasyonu kapsamında 2 ayrı ev ve eklentisinde arama yapıldı. Operasyon sırasında bir evde arama yapan jandarma ekipleri, evdeki minderin altında gizli bir bölme tespit etti. Minderleri kaldıran ekipler, yer altına kazılmış 2x2 metre genişliğinde ve 1.5 metre yüksekliğinde gizli bir bölmeye ulaştı. Gizli bölmenin kapağını açan jandarma ekipleri, hakkında 'Kasten adam öldürme' suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.D.'yi, ruhsatsız av tüfeği ile birlikte yakaladı.

İKİ AYRI EVE OPERASYON

Diyarbakır Valiliği'nden operasyon ile ilgili yapılan açıklamada, aynı köyden A.G.'nin  evinin bahçesinde ekili 162 kök kenevir bitkisi tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanmayı müteakip,bombalı araç yapımında kullanılacağı değerlendirilen yabancı plakalı 1 araç bulunmuştur. Öte yandan Gözebaşı mülki sınırları içerisinde Karşıyaka mevkiinde menfez altına gizlenmiş halde jelikan bidon içerisinde 30 kilogram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile ele geçirilen silah ve uyuşturucu maddeye el konulmuş olup, gözaltına alınan bir şüpheli şahıs hakkında adli işlemlere devam edilmektedir."

KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekipleri şüphe üzerine merkez Bağlar ilçesi Kamışlı Bulvarı'nda uygulama noktasında bir kamyonu durdurdu.

Polis ekiplerince dorsesinde gümrük mührü bulunan kamyonda yapılan aramada cam paletleri arasına konulmuş 140 bin paket gümrük kaçağı sigara bulundu. Araç sürücüsü A.Ç. gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi