İşte hayvan sevgisi

AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla takdir topluyor. Sokak sokak gezen Beyoğlu, yanında taşıdığı mama ve yiyeceklerle kedileri kendi elleriyle besliyor.

İşte hayvan sevgisi

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu, günün belli saatlerinde ilçedeki mahalle ve sokakları tek tek geziyor, havaların soğumasıyla birlikte yiyecek ve içecek sıkıntısı çeken sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

İlçenin ucra köşelerine kadar giden Dürdane Beyoğlu, arabasının deposunu mama ve yiyeceklerle doldurarak bunlarla kedileri besliyor. Kendi elleriyle hayvanları besleyen Beyoğlu’nun tutumu çevredeki vatandaşların da takdirini kazanmış durumda. Eski Bağlar bölgesindeki daracık sokakların köşelerine yiyecek bırakmayı da ihmal etmeyen Beyoğlu, sokak hayvanlarına karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

“HAYVANLARIN BİZ İNSANLAR ÜZERİNDE HAKLARI VAR”

Hayvan sevgisinin vicdani bir sorumluluk olduğunu belirten Dürdane Beyoğlu,sokak hayvanlarına karşı ayrı bir sevgisi olduğunu kaydetti. Beyoğlu,”Hayvanlar, yüce rabbimizin sessiz kullarıdır. Biz onlara merhamet edersek rabbimiz de bizlere merhamet edecektir. Hayvanların üzerimizde hakları var. Onları aç ve susuz bırakmamalıyız. Hepsinin hesabı biz insanlardan sorulacak. İnsanlarımızı ziyaret edip onlarla dertleşmenin ve kucaklaşmanın yanı sıra hayvanları da gözeterek mama ve yiyecek vererek besliyoruz. İnsanlarımız bu konuda duyarlı zaten. Ama  daha fazla duyarlı olalım. Hayvanlar aç ve susuz iken bizler rahat kafayla yatağa girmemeliyiz.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler