İşten çıkarma olmadı

Geçtiğimiz günlerde yaşamına son veren İbrahim Layık’ın olaydan önce işten çıkarıldığı iddialarına ilişkin açıklama yapan İGA, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ileri sürdü.

İşten çıkarma olmadı

İstanbul 3'üncü Havalimanı iştiraki İGA'ya bağlı güvenlik görevlisi olarak çalışırken, sosyal medya hesabından “Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir. Ne mutlu Kürt ve Türküm diyebilene. Hakkınızı helal edin” paylaşımında bulunduktan sonra intihar ileri sürülen İbrahim Layık’la ilgili İGA yazılı bir açıklama yaptı.

İŞTEN ÇIKARMA YOK

Layık’ın işten çıkarıldığı iddiasının kesinlikle asılsız olduğu savunulan açıklamada, “Merhum, üzücü olaydan önce kendi isteğiyle İGA İnsan Kaynakları Müdürlüğüne yazılı bir dilekçe ile başvurarak, istifasını sunmuştur. Kendisi kalmaya ikna edilmeye çalışılmasına rağmen istifasına gerekçe olarak da ailevi nedenleri göstermiştir. İstifa dilekçesi halihazırda İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’müzde bulunmaktadır” denildi.

Açıklamada, İGA olarak merhum İbrahim Layık’ın ailesinin yanında olmak, derin acılarını paylaşmak adına her türlü girişimin gerçekleştirildiği, bu süreçte dayanaksız iddialarla konunun çarpıtılmaya çalışılmasından büyük üzüntü duyulduğu, merhuma bir kez daha Allah’tan rahmet ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilendiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz