İstiklal Caddesi 'Hocalı' için doldu taştı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabasında meydana gelen katliamın 20. yılında, binlerce vatandaş Taksim'de toplandı.

İstiklal Caddesi 'Hocalı' için doldu taştı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabasında meydana gelen katliamın 20. yılında, binlerce vatandaş Taksim'de toplandı. Sabahın erken saatlerinden Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla İstiklal Caddesi'ne akın eden vatandaşlar katliamı protesto ediyor.

Hocalı'da 20 yıl önce yaşanan ve birçok sivilin yaşamını yitirmesine sebep olan olay bu yıl geniş katılımlı bir etkinlik ile Taksim Meydanı'nda anılıyor. Katliama karşı seslerini duyurmak isteyen binlerce vatandaş Taksim, İstiklal Caddesi ve Galatasaray Meydanı'nı doldurdu. Slogan atan, pankart açan ve dövizler taşıyan grubun 14.00'da Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapması bekleniyor. Anma etkinliğinin olaysız geçmesi için polisler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bir polis helikopterinin havadan meydanı kontrol ettiği gözlendi. Fransız Başkonsolosluğu ve Ermeni kilisesi gibi hassas yerlerde sivil ve resmi ekiplerin önlemleri artırdığı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz