Jandarmadan yolcu trenlerinde köpekli arama

Eskişehir'de jandarma ekipleri, seyir halindeki yolcu trenlerinde, eğitilmiş köpeklerle, bomba ve uyuşturucu madde araması yapıyor.

Jandarmadan yolcu trenlerinde köpekli arama
İl Jandarma Komutanlığı, yurt genelinde son günlerde artan terör olayları nedeniyle demiryolu hattının kavşak noktası olan Eskişehir'de güvenlik tedbirlerini artırdı. Jandarma ekipleri Eskişehir- Ankara, Eskişehir- İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile İzmir yönüne giden yolcu trenlerinde bomba ve uyuşturucu maddeler konusunda eğitilmiş köpekle arama yapmaya başladı. Eğitilmiş köpekler yolcuları oturma koltuklarının altlarını, çanta ve valizlerini kontrol ediyor.
Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada bu tür aramaların devam edeceği belirtilerek şöyle denildi:
"Yurt genelinde meydana gelen terör olayları da dikkate alınmak suretiyle gerek tren hatlarının başlangıç, kavşak noktasında bulunan ilimizde, gerekse çevre illerde meydana gelmesi muhtemel terör olayları, emniyet ve asayişi olumsuz etkileyecek diğer suçların önlenmesi, değişik suçlardan aranan şahıslarla ile patlayıcı madde, silah, uyuşturucu madde ve benzeri suç unsurlarının ele geçirilmesi maksadıyla bomba ve uyuşturucu madde arama köpeği ile seyir halinde bulunan yolcu trenlerinde mülki- adli makamlarla koordineli olarak arama yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak kanun ordusu jandarma personeli tarafından uygulamalara devam edilecektir."

Kaynak: DHA