Kaçak tütün mamulleri esnafı fakirleştirdi

Yasadışı yollardan ülkeye sokularak piyasa da satılan kaçak sigara ve açık tütün esnaf ve çiftçiye her geçen gün, ekonomik kayıplara neden oluyor.

Kaçak tütün mamulleri esnafı fakirleştirdi

Tütün Sanayicileri Derneği’nin yasadışı yollarla ülkeye sokulan sigara ile açıkta satılan tütüne karyı aşlattığı “Yasa dışı kapı dışarı” kampanyası devam ediyor.

Kampanyanın detaylarında yer alan bilgilere göre,  yıllık 70 milyar liralık vergi ve bakkal ve bayiler başta olmak üzere yüzbinlerce esnafın çok büyük miktarda ciro kaybına neden oluyor.

KAÇAK TÜTÜN VE SİGARA

Diyarbakır’daki birçok bakkal icra kaybı yaşarken, makaran ve doldurulmuş makaran gibi yeni türetilmiş kaçak ürünlerin piyasada rahatlıkla erişebilir hale gelmesinin de, ekonomik kayba yol açtığı belirtildi.

EKONOMİK KAYBA YOL AÇIYOR

“Yasa dışı, kapı dışarı” kampanyası ile Türkiye geneli 150 bin esnafın kayıplarını azaltmak adına kaçak ticaretin zararlarının toplumda bilincinin yükseltilmesi hedefleniyor. Bandrolsuz açık tütün ve diğer doldurulmuş makaron satanların sayısı her geçen gün artarken, kolluk kuvvetlerinin verdiği mücadelede de  artarak devam ediyor.

 POLİSİN MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Son dönemde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından kaçakçılık yapanlara yönelik 76 operasyon gerçekleştirildi, bu operasyonlarda  31 bin 620 paket sigara, 383 elektronik sigara ve 1 milyon 800 bin dal makaron ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz