"Kaçakçı Oldukları Çok Net Belli"

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Uludere olayıyla ilgili Heron görüntülerini izledi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Uludere'deki olayı incelemek üzere kurulan alt komisyon, olaya ilişkin Heron görüntülerini izledi. Toplantının ardından bir açıklama yapan CHP'li Özdemir, "Bu görüntüyü düz, sıradan vatandaş olarak izleyen herkes, biz, o komisyondakilerin hemen hemen hepsi, şuna kanaat getirdi ki; bunların kaçakçı oldukları çok net belli" diye konuştu.

Özdemir, görüntülerin saat saat olayı aktardığını belirterek, görüntülerde önce Kuzey Irak'tan sekiz aracın Haftanin ile Kutalma derelerinin birleştiği vadiye gelerek beklemeye başladıklarının göründüğünü anlattı. Bu araçların yük getirdiklerinin belli olduğunu savunan Özdemir, ilerleyen saatlerde Türkiye topraklarından o bölgeye doğru çok kalabalık bir grubun hareket ettiğinin görüldüğünü söyledi. Özdemir, "Geliyorlar, orada uzunca bir süre, demek pazarlık yapıyorlar, mallar yükleniyor katırlara. Sonra geldikleri güzergahtan Türkiye tarafına zaman zaman 2'şerli 3'erli gruplar halinde gelmeye başlıyorlar" dedi.

Özdemir, köylülerin ilk görüntüsünün saat 18.25'te kalabalık bir grup olarak buluşma noktasına gitmeleri olduğunu belirterek, 18.55'te ise bir başka kalabalık insan grubunun buluşma noktasına gittiğini söyledi. Saat 19.16'da malları alan ilk grubun aynı güzergahtan yeniden Türkiye sınırına doğru gelmeye başladıklarını belirten Özdemir, saat 19.40'ta ise Türkiye'ye doğru gelen grupların bir alanda toplanmaya başladıklarını söyledi. Bu grubun saat 21.24'e kadar sınıra yakın bir alanda beklediklerini belirten Özdemir, bu sırada top atışlarının yapılmış olabileceğini söyledi.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan komisyon üyesi CHP'li Levent ise Gök, "Görüntüler çok net, pisi pisine öldüklerini söyleyebilirim" dedi.

"İKİ GRUBA, DÖRT BOMBA"

Özdemir, saat 21.36'da da heronun bir lazer ışığı ile uçaklara nokta tarifi yaptığını ve ilk bombalamanın gerçekleştiğini belirterek, ikinci bombanın saat 21.43'te, üçüncü bombanın da saat 22.04'te atıldığını söyledi. Özdemir, arkadan gelen bir başka grubun da saat 22.24'te bombalandığını kaydetti.

Saat 22.45'te de şahısların köyünden insanların telaş içinde olay yerine yöneldiklerini belirten Özdemir, köylülerin 23.00'te olay yerine ulaştıklarının görüldüğünü anlattı.

Bdp Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, Heron görüntülerinin saat 15.59'da başladığını ve 01.01'de bittiğini belirterek, "Köylüler bize ne anlattıysa Heron görüntüleri de aynı. Onlara teşekkür ediyoruz" dedi. Kürtçü, görüntüleri üç askeri yetkili ve Aselsan'dan 3 uzmanla birlikte izlediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz