Kaçırdıkları Suriyeli kuyumcunun 3 kilo altınını gasp ettiler

Hatay'da hırsızlar Suriye uyruklu bir kuyumcuyu silah zoruyla kaçırarak 3 kilo altınını gasp etti. Olayla ilgili 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçırdıkları Suriyeli kuyumcunun 3 kilo altınını gasp ettiler
Merkez Antakya İlçesi'nin Haraparası Mahallesi'nde kuyumculuk yapan ismi açıklanmayan Suriyeli kuyumcu, 12 Mart Cumartesi günü saat 20.00 sıralarında Akasya Mahallesi 500 Konutlar civarında kimliği belirsiz kişiler tarafından silah zoruyla kaçırıldı. O sırada yanında olan ve içerisinde yaklaşık 3 kilo altın, 900 TL ve 1 adet dizüstü bilgisayarı bulunan çantası gasp edilen kuyumcu daha sonra serbest bırakıldı.
Kuyumcunun yardım istemesi üzerine harekete geçen polis, gasp olayını A.T., S.Ö. ve D.A.'nın gerçekleştirdiğini belirleyerek salı günü düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerden D.A.'nın evinde yapılan aramada 4 kilo 580 gram altın, 29 bin 75 TL nakit para ile 2 adet 9 mm çapında tabanca ele geçirildi. Yapılan soruşturmada şüphelilerin Suriyeli kuyumcu dışında başka kuyumcuları da gasp ettiği tespit edildi.
Emniyetteki sorguları tamamlanan şüphelilerden A.T. serbest bırakılırken, D.A. ve S.Ö. sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Kaynak: DHA