Kadim şehir hak etmiyor

İHH Kadın Kolları Başkanı Türk "Belki Diyarbakır'da ikamet etmiyoruz ama Diyarbakır'ın bugünkü olaylarla anılmasını hak etmediğini çok candan hissediyoruz. Bir an önce de bu talihsizliklerin ve gergin ortamın bitmesini istiyoruz. Yeniden Ulu Cami'ye, burçlara, hanlara ve sahabelere batıdan ziyaretçiler getirmeyi istiyoruz"

Kadim şehir hak etmiyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Türk, "Belki Diyarbakır'da ikamet etmiyoruz ama Diyarbakır'ın bugünkü olaylarla anılmasını hak etmediğini çok candan hissediyoruz. Bir an önce de bu talihsizliklerin ve gergin ortamın bitmesini istiyoruz" dedi.

Diyarbakır İnsanı Yardım Derneğince düzenlenen "İHH Kadın Kolları Tanışma Kahvaltısı"na katılan Türk, burada yaptığı konuşmada, İHH olarak 1992'den bu yana özelde Türkiye'nin, genelde de tüm insanlığın gönül iklimini değiştirmek için yola çıktıklarını söyledi.

TARİHİ MEKANLAR

Diyarbakır'ın son yaşanan olaylarla anılmayı hak etmediğini belirten Fatma Türk, "Belki Diyarbakır'da ikamet etmiyoruz ama Diyarbakır'ın bugünkü olaylarla anılmasını hak etmediğini çok candan hissediyoruz. Bir an önce de bu talihsizliklerin ve gergin ortamın bitmesini istiyoruz. Yeniden Ulu Cami'ye, burçlara, hanlara ve sahabelere batıdan ziyaretçiler getirmeyi istiyoruz" diye konuştu.

KENT HAK ETMİYOR

Hedefleri hakkında bilgiler veren Türk, din, dil, ırk ayırımı yapmadan mazlum ve mağdur neredeyse ona el ve yürek olmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu durum bugün Diyarbakır Sur'da yaşanıyor. Dolayısıyla görmemezlikten gelemeyiz. Eğer barınma ihtiyaçları varsa kardeşlerimizin o ihtiyaçlarını gidereceğiz. Eğitim acilse o ihtiyaçlarını da gidereceğiz. 3 ay boyunca 2 tır yardımı Sur halkına İHH olarak ulaştırdık."

Fatma Türk, 2015 itibarıyla vakfın 500 bine yakın gönüllüsü ve bir milyon 150 bin civarında da bağışçısı olduğunu da kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz