Kadın meclisi seçime gidiyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi seçimlerinin, 11 Nisan 2019 tarihinde oda binasında düzenleneceği öğrenildi.

Kadın meclisi seçime gidiyor

DTSO Kadın Meclisi seçimlerinde odaya kayıtlı işletmelerden şirket yetkilisi olan kadınların, imza sirküleri veya yetki belgesi ile oy kullanabileceği kaydedildi. Düzenlenecek olan Kadın Meclisi seçiminde 48 kişi seçileceği bildirilirken, Kadın Meclisi’ne aday olacak kişilerin 29 Mart 2019 tarihine kadar dilekçeyi doldurarak DTSO Kadın Meclisi’nden sorumlu personele iletmesi gerektiği ifade edildi.

11 NİSAN'DA SEÇİME GİDİYOR

Kadın Meclisi seçim çalışması için kadın yetkililerin yer aldığı üye listesinin DTSO tarafından hazırlandığı, meclis için başvuruda bulunan kadınların yer aldığı oy pusulalarında seçilecek kadınların işaretlenmesi usulüyle yapılacağı, en çok oy alanların listelenerek alınan oya göre 48 kişinin belirleneceği vurgulandı. 48 kişilik Kadın Meclisi’nin 30 Nisan 2019 tarihine kadar kendi içinde başkan ve yürütme kurulunu seçerek Kadın Meclisi ve organlarının seçimini tamamlayacağı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz