Kadın ressamlar Anadolu'yu tuvale taşımayı hedefliyor

Ressam Meryem Yıldırım, ekibiyle hazırladıkları bir çalışmayla Anadolu kentlerini baştan başa gezerek resmetmek istediklerini belirtti.

Kadın ressamlar Anadolu'yu tuvale taşımayı hedefliyor

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, resim sanatının insanlıkla var olduğunu, sahip olunan tarihi ve kültürel değerleri resmedilmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Hazırladıkları çalışmayla gerekli desteği almaları halinde Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır başta olmak üzere Anadolu'nun bütün kentleri ve güzelliklerini tuvallerine aktarmak istediklerini aktaran Yıldırım, aynı zamanda Hatay'ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren atölyesinde resim yeteneği olan çocukların ve gençlerin eğitim gördüğünü de ifade ederek şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın sanatla buluşmasında sanat atölyemiz önemli rol oynuyor. Sanatla buluşan çocukların yaşamlarında önemli değişiklikler olduğunu, sanatın estetik anlayışının yaşamlarına yansıdığını gözlüyoruz. Diğer taraftan 7’den 77’ye birçok sanatsever kendisini resim ve le sanatlarında geliştirmek için bizlere müracaat ediyor ve bizler imkanlarımız ölçüsünde onların bu alanlara yoğunlaşmasını sağlıyoruz. Diğer taraftan güzel sanatlar liseleriyle resim öğretmenliği sınavlarına girecek öğrenciler içinde çok ciddi ve üst düzey çalışmalar yürütüyoruz. Anadolu’nun bütün kentlerini Gaziantep ve Mardin’den başlayarak resmetmek istiyoruz."

Türkiye'nin her köşesinin bin bir güzellikle dolu olduğunu kaydeden Yıldırım, "Bizler özellikle tarihi ve turistik bölgelerimizin resmedilmesini istiyoruz. Hatta bölgemiz yeterli oranda tanıtılırsa yurt dışından birçok ressam kentlerimizde resim yapmak için adeta bir biriyle yarışacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz