Görüş Bildir

Kadına şiddet temalı sergi!

Diyarbakır’da kadın fotoğrafçılar tarafından ‘Kadına Şiddet’ temalı fotoğraf sergisi açıldı. Sergi öncesi sunum ve söyleyiş yapıldı ardından kadın fotoğrafçılara plaket ve katılımcı belgesi verildi.

Kadına şiddet temalı sergi!

Bu yıl 2'incisi düzenlenen ‘Kadın Fotoğrafçılar Buluşuyor’ etkinliği Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapıldı. Fotoğraf derneği üyesi 8 kadın fotoğrafçı ve Diyarbakır’dan katılan 3 kadın fotoğrafçı kendi kadrajlarından hayatın anlarını perdeye yansıttı.

KADINA ŞİDDET TEMALI SERGİ

Diyarbakır Fotono21 Fotoğraf Derneği Başkanı Mehmet Kılıçoğlu 4 yıl sürmesi planlanan kadın fotoğrafçılar buluşmasının 2'incisini yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Kılıçoğlu, “Kadınlar yaşamın her alanında olduğu gibi sanatta da söz sahibi olduklarını gösteriyorlar. Onları takip ediyor ve onlarla öğreniyoruz” dedi.

SUR İÇİNDE YAŞAMLAR

Sunum ve söyleşi etkinliği Helin Paçal ve Selva İzci’nin ortak hazırladıkları ‘Sur içinden yaşamlar’, Elif Ceylan ve Sultan Başeğmez’in ortak hazırladıkları ‘Hayatın içinden’, Arzella Bektaş, Nurcan Cetinyamaç, Nilüfer Şimşek, Mevlüde Acar, Melek kaya Jiyan Tüt, Hicran Kılıçoğlu sergi sunumlarını yaptı.Kadın fotoğrafçılara katılım sertifikaları takdim edildi. Fotono21 Fotoğraf Derneğinin, kendi üyeleri arasında düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışmasında derece alan fotoğrafçılardan yarışmada birinci olan Arzella Bektaş, ikinci olan Mehmet Serdar Kaya, üçüncü olan Ali Düzdemir ve mansiyon alan Mesut Bektaş’a plaketleri verildi.

Sunum ve söyleş etkinliği sonrasında ‘Kadına Şiddet’ temalı fotoğraf sergisi açılışı yapıldı. Uzun soluklu bir proje sonucunda üretilmiş olan fotoğraflardan 13 tanesinin sergilendiği sergi sonrası ikramlar ile etkinlik tamamlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi