Kadınlar gününde dehşeti yaşadılar

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, kadına yönelik şiddet olayları hız kesmedi. Dün ölüm, şiddet ve taciz olayları peş peşe yaşandı.

Kadınlar gününde dehşeti yaşadılar

KIZI ÖNÜNDE ŞİDDET GÖRDÜ

Samsun'da, 3 yıl önce boşandığı eski eşi E.M.'yi (24) sokak ortasında saldırıp, 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde tekme tokat döven ve ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklanan İbrahim Zarap (27), savcılık sorgusunda, "Görüntüleri izledim, kendimi tanıyamadım, o kişinin ben olduğuna inanamadım” dedi. Samsun’da sokak ortasında eski kocasının saldırısında yaralanıp, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde müşahade altında tutulan E.M., yaşadığı korku dolu anların ardından konuştu. E.M., “Ben daha önce de kendisinden şikayetçi olmuştum, zaten boşanmıştık. Dışarı çıkmasını asla istemiyorum hep tutuklu kalsın” dedi.

ESKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Denizli'nin Çal ilçesinde, bir çocuk annesi Fatma Kovan, önceki gün saat 19.00 sıralarında, 6 ay önce boşandığı eski eşi Osman A.'nın Sazak Mahallesi'ndeki evinin önünde çıkan tartışmada vuruldu. Kovan'a pompalı tüfekle iki el ateş edildi. Kovan, hastanede doktorların  tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Kaçan Kovan trafik ekiplerince yakalandı. Soruşturma sürüyor.

Çocukların gözü önünde bıçakladı

Ankara'da Zeynel Korkmaz (38),  tartıştığı eşi Reyhan Korkmaz'ı 4 çocuğunun gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra komşusunu arayarak "Çocuklarım önce Allah'a sonra size emanet" diyen Zeynel Korkmaz, polis ekiplerince gözaltına alındı.

DAHA ÖNCE UZAKLAŞTIRMA KARARI ALMIŞ

Öte yandan Zeynel Korkmaz'ın başka bir kadınla da dini nikahlı olduğu öğrenildi. Ayrıca, Zeynel Korkmaz'ın daha önce de eşine şiddet uyguladığı ve bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği belirlendi. Zeynel Korkmaz'ın emniyetteki ilk ifadesinde, suçunu kabul ederek cinnet getirip cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Zeynel Korkmaz, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Çiftin biri lise, üçü ise ilkokulda eğitim gören çocuklarının çeşitli yurtlarda koruma altına alındığı öğrenildi.

KIZ ÇOCUĞUNU TACİZ

Bursa’da 10 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği öne sürülen H.H.Ü  kendisini yakalayan kişilerce darbedildi. Gözaltına alınan taciz şüphelisi, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

DARP ANLARI KAMERADA

Öte yandan taciz şüphelisi H.H.Ü’nün darp edildiği anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.  Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.H.Ü., çıkarıldığı mahkemece ‘çocuğa cinsel istismar’ suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz