Kadınların şiddet çağrısı

Diyarbakır’da kadın kurumları, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için eylem yapacak. Kadınlar, 8 Temmuz’da siyah ve mor elbiseler giyecek.

Kadınların şiddet çağrısı

Diyarbakır’daki Şiddetle Mücadele Ağı altında faaliyet yürüten kadınlar, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla 8 Temmuz Pazartesi günü kentteki herkesi mor ve siyah renk elbise giymeye çağırdı.

Aralarında Rosa Kadın Derneği, HDP İl Örgütü, Diyarbakır Barosu ve KESK Şubeler Platformu’nun bulunduğu kadınlar, kentte yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için 8 Temmuz’da eylem yapacak.

Kadın örgütlerinin hazırladıkları çağrı metninde; yasal düzenlemelerin bizzat uygulayıcılar eliyle işlevsiz kılındığı belirtilerek, “Var olan koruma mekanizmaları kadınları korumakta yetersiz kalırken, yargı sistemi kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmaya çalışan kararlar veriyor. Siyasi iktidar ve diğer ilgili kamusal aktörler bu gidişe ‘dur’ demek için gerekli tedbirleri almıyor” dendi.

‘SESSİZ BİR ÇIĞLIKLA SESİMİZİ DUYURALIM’

Kadınların hazırladığı çağrı metninde şu ifadeler yer aldı: “Bizler, kadın ve çocuklara yönelik şiddet karşısında fikir ve eylem birliği içerisinde olan güçler olarak, katledilen kadınlar için yalnızca yasta değil, aynı zamanda isyandayız. Kadın, erkek, genç, yaşlı, tüm Diyarbakırlılar olarak sessiz bir çığlıkla isyanımızı bütün şehre ve dünyaya duyurmak istiyoruz.”

‘KATLİAMLARA BERABER DUR DİYELİM’

“Kadınlara yönelik her türlü şiddete ve kadın cinayetlerine karşı durmak ve bu gidişe dur demek için bu isyanı renklerle yükseltmek istedikleri” ifade edilen metinde, “8 Temmuz Pazartesi günü tüm kenti siyah ve mor renklere bürüyerek, kadın cinayetlerine karşı olduğumuzu ve asla susmayacağımızı duyuruyoruz. Gelin, bu isyana siz de katılın. Evlerinizde, iş yerlerinizde, araçlarınızda, bileklerinizde siyah ya da mor renk (kurdele, şal, eşarp, bant…vb) taşıyın. Sesimize ses, gücümüze güç katın. Bir olalım, beraber olalım, katliamlara beraber dur diyelim. Ve hep beraber haykıralım. Kadın yaşamdır” denildi.

Diyarbakır’da son 4 ayda kadın ve çocuğa yönelik şiddet içeren vaka başvurularının raporu da aynı gün saat 11.00’ de, Rosa Kadın Derneği’nde basınla paylaşılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler