Görüş Bildir

Kaldırımlar huzur buldu

Bağlar Belediyesi, Diyarbakır'ın en işlek noktalarından olan Sento Caddesinde yaklaşık 20 yıldır devam eden kaldırım işgaline son verdi. Görüntü kirliliği giderilirken, kaldırımlar "huzur" buldu.

Kaldırımlar huzur buldu

Bağlar Belediyesi,Diyarbakır’ın en işlek noktalarından olan Sento Caddesi’nde yaklaşık 20 yıldır devam eden kaldırım işgaline son verdi. Görüntü kirliliği giderilirken, mevcut ağaçlarda budandı. Çevre temizliği yapılan cadde hem esnaflar hem vatandaşlar için huzurlu hale getirildi.

Belediyenin bu çalışması, önceki durumdan şikayetçi olan vatandaşları sevindirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ”Amacımız hem esnafımıza hem vatandaşımıza huzurlu bir ortam yaratmaktır. Bu yüzden işlek noktalardaki kaldırım işgallerine ve görüntü kirliliğine izin vermeyeceğiz” dedi.

Yıllardır Şikayet Konusu Olan Görüntüye Son

Vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olan yaklaşık 20 yıldır kaldırım işgallerinin yaşandığı bölge Bağlar Belediyesi tarafından yürütülen hummalı bir çalışma ile temizlendi. Diyarbakır’ın en işlek noktalarından olan Sento Caddesi’nde yaşanan kaldırım işgali ve görüntü kirliliğine son verildi. Daha önce bölgeyi ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı üzerine önce Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla kaldırım işgalleri ortadan kaldırıldı. Daha sonra Park Ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri,görüntü kirliliğine neden olan ağaçların budama işlemlerini gerçekleştirdi. Ardında da temizlik ekipleri caddeyi baştan sona kadar temizleyerek  yeni bir görünüm kazandırdı.

Yapılan Çalışmalar Vatandaşları Memnun Etti

Kaldırım işgallerinin son bulması ve yapılan çalışmalarla caddenin temiz bir görüntü kazanması bölgedeki esnafları ve vatandaşları sevindirdi. Bağlar Belediyesi’ne yapılan başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür eden vatandaşlar,”Daha önce kaldırım işgallerinden dolayı caddeyi kullanamıyorduk. Görüntü kirliliği bir hayli fazlaydı. Şimdi yapılan bu çalışmalarla bunlara son verildi. Önemli bir sorunu çözen belediyeye teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Çevredeki esnaflar da yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Amacımız Huzurlu Ve Temiz Bir Bağlar Yaratmaktır”

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Amacımız hem esnafımıza hem vatandaşımıza huzurlu bir ortam yaratmaktır. Bu yüzden işlek noktalardaki kaldırım işgallerine ve görüntü kirliliğine izin vermeyeceğiz” diyerek bu yöndeki çalışmaların diğer noktalarda da devam edeceğini dile getirdi. Beyoğlu,”Esnafımızın ve vatandaşımızın yararına olan çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kimse mağdur olsun istemiyoruz. En önemlisi kentimiz mağdur olmasın ve ilçemiz güzelleşsin,görüntü kirliliği olmasın diye mücadele veriyoruz. Sento Caddesi’ndeki kaldırım işgallerine ve görüntü kirliliğine son verdik. Temiz ve huzurlu bir Bağlar en büyük hayallerimizden biridir.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi