Kalp için pedel çevirdiler

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü üyesi her yaştan yaklaşık 100 bisikletçi, Dünya Kalp Günü nedeniyle bisikletle şehir turu yaptı.

Kalp için pedel çevirdiler

Dün sabah saatlerinde aralarında engelli, çocuk, kadın, erkek, yaşlı ve gençlerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bisikletçi, Diyarbakır'ın çeşitli semtlerinde bisikletleriyle tur atarak, Dünya Kalp Günü'nde, insanların dikkatini spora çekmeye çalıştı.

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı ve Kalbin İçin Bedalla Grubu Diyarbakır Sorumlusu Ali Alioğlu, bisiklet kültürünün geliştirmek, bisiklet sporunun profesyonelce yapılarak sporcu gelişimine katkı sunmaya hedeflediklerini belirterek, "Bugün kentimizin çeşitli kentlerinde bisikletle tur atarak halkın dikkatini spora çekmeye çalıştık. Her yıl dünyada yaşanan ölümlerin yüzde 6'sı hareketsizlikten kaynaklanmaktadır. Obezite, diyabet ve fiziksel aktivite yetersizliği gibi risk faktörlerinin çocukluk çağında görülmeleri, erişkinlikte kalp hastalığı gelişme riskini büyük oranda artırmaktadır. Haftada beş kez 30 dakika süreyle yapılan orta zorlukta aktiviteler, kalp hastalığı ve inme riskini azaltır.

KALP İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Dünya Kalp Günü sebebiyle dördüncüsünü düzenlediğimiz etkinlik, İstanbul merkezli başta olmak üzere, yurt çapında 30 il ve ilçede gerçekleştirilmiştir. Etkinliğimizde öncelikli amacımız, dünya genelinde halen bir numaralı ölüm nedeni olan kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekmek, kalp hastalıkları riskini azaltacak önlemlerin en başında yer alan hareketliliğin en önemli aracı olan bisikletli yaşam konusunda farkındalık yaratmak, birey ve toplum sağlığı, yaşanabilir bir çevre, kısa mesafeli ulaşım gibi ana başlıklarında bisikletin faydalarını anlatma fırsatı bulduğumuz Dünya Kalp Günü'nde, 'Kalbin İçin Pedalla' sloganıyla bir kez daha toplumun ilgisini çektiğimize inanıyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz