Görüş Bildir

Kanalizasyon şebekesi döşeniyor

Kentin Dokuzçeltik ve Talaytepe bölgelerinde altyapı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Kent İçi Kısmi Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı Yapım İşi kapsamında şimdiye kadar 7 bin metrelik çalışmayı tamamladı.

Kanalizasyon şebekesi döşeniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, imara açılan yerleşim alanlarında altyapı çalışmalarına devam ediyor. “Diyarbakır Kent İçi Kısmi Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı Yapım İşi” kapsamında Dokuzçeltik ve Talaytepe bölgelerinde üç farklı noktada kanalizasyon şebekesi yapımı çalışmaları sürdürülüyor.

‘Gelişim akslarına paralel çalışıyoruz’

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Yatırım İnşaat Dairesi Başkanlığı’ndan İnşaat Mühendisi Yunus Efe, imara yeni açılan bölgelerin kanalizasyon altyapısını oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Bildiğiniz gibi sağlıklı üstyapı kurumları için altyapı hizmetleri büyük önem taşıyor. Bizler de yerleşimden önce kanalizasyon altyapısını tamamlayarak, özetle kentin gelişim akslarına paralel çalışma yürütüyoruz” dedi.

Sözleşme bedeli 2 milyon 54 bin TL

Efe, Diyarbakır Kent İçi Kısmi Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı Yapım İşi kapsamında 18 bin metre kanalizasyon şebekesi döşeneceğini, 7 bin metrelik çalışmanın ise tamamlandığını söyledi. Bölgenin yapısına göre 200-500 mm çapları arasında değişen boruların kullanıldığını kaydeden Efe, şöyle konuştu: “Projenin sözleşme bedeli 2 milyon 54 bin TL olan sözleşmemizi geçtiğimiz nisan ayında imzalandık, çalışmalara ise mayıs ayında başladık. Sözleşmeye göre çalışmalar aralık ayında tamamlanacak.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi