Kandil'de ortaya çıktı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve iki polisin öldürülmesi olayıyla ilgili aranan ve olaydan sonra öldüğü iddia edilen PKK'lı Uğur Yakışır Kandil'de görüntülendi.

Kandil'de ortaya çıktı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayeti ve iki polisin şehit edilmesiyle ilgili aranan ikinci örgüt üyesinden Uğur Yakışır Kandil'de ortaya çıktı.

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde geçen yıl 28 Kasım'da iki polis memurunu şehit eden PKK'lı Uğur Yakışır ile Mahsun Gürkan'ın kaçtığı Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokakta basın açıklaması yapan Baro Başkanı Tahir Elçi, başına isabet eden bir mermiyle hayatını kaybetmişti.

İKİ POLİSİ ŞEHİT ETMİŞTİ

Polis memurlarının şehit edilmesi ve Elçi'nin ölümüne ilişkin haklarında yakalama kararı bulunan örgüt üyeleri Mahsun Gürkan, Sur operasyonları sırasında güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürüldü.

KANDİL'DE ORTAYA ÇIKTI

Elçi'nin ölümü sırasında polisin açtığı ateş sonucu yaralandığı ve daha sonra öldüğü belirtilen Uğur Yakışır, Kandil'de ortaya çıktı. PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF) PKK'lı Uğur Yakışır ile yaptığı bir röportajı yayınlandı. Yakışır, Baro Başkanı Elçi'nin öldüğü gün kendisinin de üç kurşunla yaralandığını ileri sürdü.

PKK'LI KEŞİF YAPARKEN

Buarada Batman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri kırsal kesimden 1 PKK'lının eylem amacıyla Batman'a geldiği istihbaratını alınca, çalışma başlattı. Örgütün dağ kadrosundan geldiği ve Şırnak'ın Cizre İlçesi nüfusuna kayıtlığı olduğu öğrenilen 28 yaşındaki H.K., keşif yaptığı sırada polis tarafından üzerinde 1 tabanca ile yakalandı. Yakalanan PKK'lının, Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz