Görüş Bildir

Kar geçit vermiyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkisini sürdüren kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kar geçit vermiyor!

- Diyarbakır

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, dün sabahtan bu yana etkisini sürdüren yağış nedeniyle kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Ergani ilçesinde de kar etkisini sürdürüyor. İlçeye bağlı 50 köye ulaşım sağlanamıyor. Ekiplerce yolların ulaşıma açılması için çalışma yürütülüyor. İlçede bugün de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yapılmayacağı kaydedildi.

- Bingöl

Bingöl'de yoğun kar ve tipi nedeniyle 278 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kapanan yollarının açılması için 39 araçla çalışmalar sürdürülüyor.

Yoğun tipi nedeniyle yol açma çalışmalarında zorlanan ekipler, acil durumların yaşandığı köylere öncelik veriliyor.

Şube Müdürü Erhan Kayaokay, 120 personel, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 2 kar savurma aracıyla çalışma yaptıklarını bildirdi.

Açılan bazı yolların tipi nedeniyle yeniden kapandığını anlatan Kayaokay, "Bütün ekiplerimizi seferber ettik, en kısa zamanda bütün köylerimizin yolunu açacağız." dedi.

Öte yandan, kar kalınlığı kent merkezinde 50, yüksek kesimlerde 70 santimetreye ulaştı.

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar nedeniyle 13 Aralık Salı gününden bu yana ara verilen eğitim öğretimin, yarın da yapılmayacağı kaydedildi.

Bu arada, ilçede kar kalınlığı 1 metre ölçüldü.

- Batman

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde 78 köy ve 63 mezraya ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Açıklamada, yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

- Siirt

Siirt-Şırnak yolu Breni Tepesi mevkisinde, kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Eruh ilçe merkezinden Şırnak'a giden yol ise Karayolları ekiplerince kar yağışı dolayısıyla tedbiren kapatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, yazılı açıklamasında, meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirme sonucunda, bugün ve yarın Pervari ilçe merkezi ve bağlı belde ile köylerde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini belirtti.

İl Karla Mücadele Koordinasyon Başkanlığından alınan bilgiye göre, Eruh ve Pervari'de gece etkili olan kar yağışı dolayısıyla kapanan 22 köy yolu, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu açıldı. Kurtalan ilçesinde de kapanan 4 köy yolunda, çalışmaların ardından ulaşım sağlanmaya başlandı.

- Mardin

Mardin'de kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Ulaşımın güçlükle sağlandığı kentte, zincirsiz trafiğe çıkarılan birçok araç yolda kaldı. İlde maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, yoğun kavşaklarda trafik akışını sağlamak için denetim yapıyor.

İldeki 74 mahalle yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgelerde kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yürütülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi