Karabük'te Erbakan'ı anma gecesi düzenlendi

Karabük'te, vefatının 5'inci yıldönümü nedeniyle eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı anma ve anlama gecesi düzenlendi.

Karabük'te Erbakan'ı anma gecesi düzenlendi

Erbakan Vakfı Karabük Şubesi'nin Belediye nikah salonunda düzenlediği geceye, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, bazı sendikaların il başkanları ile yaklaşık 150 kişi katıldı. Gece, Kuran-ı Kerim okunması ve merhum Necmettin Erbakan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı. 

Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye’nin öncülüğünde şuurlu bir yönetimle, İslam nüfusunun alım gücünün İsrail'in, ABD'nin ve ırkçı emperyalizme karşı gerektiğinde bir silah olarak kullanılabileceğini söyledi. Fatih Erbakan, şöyle dedi: "Dünyadaki petrollerin, su kaynaklarının, doğalgazın 3'te 2'sinin, uranyumun ise yüzde 40’tan fazlası Müslüman ülkelerinin elinde. Bu stratejik nimetler gerektiğinde zalimlere karşı bir silah olarak kullanılmalıdır. Geçtiğimiz ramazan ayında İsrail boyundan büyük işlere karışıp Gazze'ye tecavüz gerçekleştirmesi karşısında boş laflarla, sözlerle oyalanacağımıza Türkiye'nin önderliğinde 2 milyarlık İslam alemi bir araya gelse tek yürek, tek yumruk olup, 'Gazze'de yaptığınız zalimliği hemen durdurmazsanız size petrol satmıyoruz' diyebilseler İsrail, ABD ve bütün zalimler arkasına bile bakmadan kaçmak mecburiyetinde kalır. Bunu yapabilmek için gereken imkanı Cenab-ı- Hak Müslüman ülkelere bahşetmiş. Tek gereken milli görüştür, şuurdur ve gereken iradenin ortaya konulmasıdır." Anma gecesi ilahilerin okunmasıyla sona erdi. 


Kaynak: DHA