Görüş Bildir

Kardeş belediye

Bismil Belediyesi soysal belediyeciliği geliştirmek amacıyla kardeş olduğu Gaziantep Şehitkamil Belediyesini ziyaret etti.

Kardeş belediye

Şehitkamil Belediyesince hayata geçirilen ve birçok belediyeye örnek olan projeleri yerinde incelemek üzere Gaziantep'e giden Bismil Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte yapılan hizmetleri gezdi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'ni gezen Gülenç, Başkan Fadıloğlu'ndan bilgi aldı. Daha sonra Alleben Yüzme Havuzu, Anneler Parkı ve Şehitkamil Meydanı'nı da inceleyen Gülenç ve beraberindeki heyet, Fadıloğlu ile birlikte Dülük Tabiat Parkı içinde bulunan biyolojik gölet ile biyolojik şelaleyi gezme imkanı buldu.

Doğal ve eşsiz manzaraya hayran kaldığını ifade eden Gülenç, Gaziantep halkı için yapılan tabiat parkının eşsiz bir görünüme sahip olduğunu söyledi.

KARDEŞ BELEDİYE

Katı Atık Ayrıştırma Merkezi'ni de gezen Gülenç, Şehitkamil Belediyesinin Türkiye'ye örnek gösterilen bir belediye olduğunu belirtti. Şehitkamil'in oturmuş bir belediye olduğunu dile getiren Gülenç, "Bu bakımdan teçhizat olarak ve aynı zamanda yetişmiş teknik eleman açısından da zengin bir ilçemiz olduğunu biliyoruz. En ileri düzeyde faydalanmak istiyoruz." diye konuştu.

Fadıloğlu ise kardeş belediyeleri olan Bismil ilçesi için teknik eleman, proje, araç takviyesi ve maddi desteğe kadar her konuda destek olacaklarını kaydetti.

Heyet, son olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i de makamında ziyaret edip görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi