Görüş Bildir

Kardeşliği kaleme aldı

Diyarbakırlı 29 yaşındaki Engin Temiz, İzmir’de tıp okuyan Diyarbakırlı bir öğrencinin hikayesini Dicle’nin Gözyaşları isimli kitabında ele alarak doğu ve batı arasındaki kardeşliğe değindi.

Kardeşliği kaleme aldı

Diyarbakırlı, Engin Temiz daha önce FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlığı dile getiren bir şiir yazdı. Temiz şimdi ise Diyarbakırlı tıp öğrencisinin İzmir’e uzanan hikayesini elle aldı. Yaklaşık 5 yılda kitabını tamamladığını kaydeden Temiz, "10 bin adet basım ile okuyucularıma tekrardan merhaba diyorum. Daha önce 15 Temmuz darbe girişiminde her birimizin dik duruşunu gösteren şiiri yazmıştım. Şimdi ise Diyarbakır’dan İzmir’e giden tıp öğrencinin hikayesini ele aldım. Burada vurgulamak istediği doğu batı arasındaki kardeşliğimizdir. Diyarbakır ile İzmir arasında gelişen bu hikaye kardeşliğin, birlikteliğin ve barışın en güzel örneklerinden bir tanesidir” dedi.

KARDEŞLİĞİ KALEME ALMIŞ

Engin Temiz daha sonra, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yazdığı şiiri okudu. Temiz'in "Şahadet" adlı şiirinin bir bölümü şöyle:

"Ey gazi ulusum, sen olacaksın daim kahraman, inmez bayrak, susmaz ezan, baki bu vatan, İşte sana rehber dilinde Allah, göğsünde iman, Bakıyor sana resul ve ardında binlerce Müslüman, ahir zaman zelzelesi bu milleti temelden sarsar, cühela kılık değiştirmiş kadim ırkıma ne yazar, o an şahlansın ellerin, kimse görmez o seni duyar, asırlardır benimdir, teslim olmaz asla bu diyar, Nemrut'un neslindendir bu bedbaht, hayasız düşman, göz dikmiş yurduma kendini bilmez üç beş şeytan, durma istiklal senin, ayaklarınla sallansın cihan, o zaman belki, şefaatçi olur sana Resul-i Zişan, ümitsiz olma kuruldu ardında dualarla mahşer, durma haydi al peygamber elinden bir tas ab-ı Kevser, toplanmış ceddi bilmem kin, düşmanlık, ihanet, haç ile hilalin savaşıdır bu, kopacak, yakındır kıyamet, ne kutsal yoldur, bu fışkırır her yerinden rahmet, dalgalan al bayrağım elbet nasip olur şahadet."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi