Kardeşlik etkinliği

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa, "Peygamber'imizin İzinde Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik" konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Kardeşlik etkinliği

Mardin Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Etkinlikte konuşan İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, Kayseri'deki terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Mardin'in diller ve dinler kenti olduğunu aktaran Yaman, şöyle konuştu:

KARDEŞLİK DİYALOĞU

"Mardin ve bu bölge, hem dillerin hem de dinlerin beraber yaşadığı bir coğrafyadır. Bu durum inşallah hep böyle devam edecek. Buna hem devletimiz, hem hükümetimiz, hem bizler hem de milletimiz sahip çıkıyor ve sahip çıkacak. Elbette Mardin hem kendi evlatlarına sahip çıkıyor, hem de yanı başındaki evlatlarına sahip çıkıyor ve bu da devam edecek."

Etkinliğe katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan için dua etti.

Türkiye'nin büyük ve önemli bir ülke olduğunu aktaran Hatipoğlu, "Türkiye eski Türkiye değil. Zulme razı olmuyor, zulme göz yumma diyor. Mekke ve Medine'nin sigortası Anadolumuz var bizim. Sanmayın sadece Türkiye, Türkiye'dir. Türkiye aynı zamanda Mekke'dir, Medine'dir. Umarım hep beraber bu ülkeye layık oluruz. Bu ülkenin üzerimizdeki hakkını da ödemeye gayret edelim inşallah." dedi.

Duygulu anların yaşandığı etkinlikte bazı vatandaşlar gözyaşı döktüğü görüldü.

Etkinliğin sonunda Yaman, Hatipoğluna çiçek ve plaket taktim etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz