Karın cefası ve sefası bir arada

Olumsuz hava koşullarının hüküm sürdüğü Erzurum, Muş ve Kars'a kar yağdı. Kar yağışının ardından kent merkezleri beyaza bürünürken, köy yollarının bir bölümü ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı birçok yerde hayatı olumsuz yönde etkilerken Palandöken Kayak Merkezi'ne çıkanlar karın keyfini doyasıya çıkardı.

Karın cefası ve sefası bir arada

HABER MERKEZİ

Sibirya'dan gelen yüksek basıncın etkisi altına giren Erzurum, Muş ve Kars'ta, gece ve gündüz yağan kar etkili oldu. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıklarında 3-4 derece düşüşler kayedildi. Tipi halindeki kar yağışı, Muş'ta 63, Erzurum'da 60 ve Kars'ta 50 olmak üzere toplam 173 köy yolunun ulaşıma kapanmasına yolaçtı.

CEFASI DA KEYFİ DE BİR ARADA

Belediye, Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipler, iş makineleriyle köy yollarını kardan temizlerken kent merkezinde de tuzlama çalışmaları yapıldı. Kars'ın Arpaçay ilçesinde, karla kapanan yolları açmak için çalışan Karayolları'na ait kar küreme aracı şarampole devrildi, sürücüsü Feyyaz Koç yaralandı. Koç amsbulansla hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Erzurum, Muş ve Kars'ta kar yağışı özellikle kırsalda hayatı olumsuz yönde etkilerken, Palandöken Kayak Merkezine çıkanlar karın keyfini kayak ya da kızakla kayarak çıkardı. Kar yağışına rağmen Palandaken yine tıka basa doldu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz