Görüş Bildir

Kavruluyoruz

Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu ve bunaltıcı sıcakların Güneydoğu'da etkisini daha da artıracağı bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, bölgede hava sıcaklığında 4 ile 8 derece arasında artış yaşanacağını belirterek, belli saatler haricinde dışarıya çıkılmaması uyarısında bulundu.

Kavruluyoruz

Diyarbakır’da önceki yıllara oranla iyi geçen yaz mevsimine adeta nazar değdi. Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu ve bunaltıcı sıcakların Güneydoğu'da etkisini daha da artıracağı bildirilirken,aşırıcı sıcaklar Diyarbakır’da etkili olmaya başladı.

Günden güne artış gösteren sıcak hava nedeniyle gün içindeki belli saatlerde dışarıya çıkmak riskli hale gelirken, meteoroloji yetkilileri, bölgede hava sıcaklığında 4 ile 8 derece arasında artış yaşanacağını belirterek, belli saatler haricinde dışarıya çıkılmaması uyarısında bulundu.

Meteoroloji 15'inci Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklığı konusunda halkı uyardı.  Yapılan açıklamada, mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının, bugünden itibaren yurt genelinde olduğu gibi Güneydoğu'da da gelecek hafta başına kadar artmasının ve mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyretmesinin tahmin edildiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI 41’E FIRLAYACAK

Hafta sonunda en yüksek hava sıcaklığının Diyarbakır'da 41, Şanlıurfa'da 42, Mardin'de 39, Siirt'te 40, Batman'da 42 ve Şırnak'ta 38 dereceye ulaşmasının beklendiği belirtilen açıklamada, özellikle güneş çarpmalarına karşın saat 11.00 ile 15.00 arasında gerekmedikçe dışarı çıkılmaması istendi.

Meteoroloji verilerine göre bugün hava sıcaklığının en yüksek 38 dereceye kadar çıkacağı Diyarbakır'da halk, kavurucu sıcaklardan korunmak için tarihi surların gölgesine sığınarak serinlemeye çalışıyor. Bazı kadınların güneşten korunmak için şemsiye kullandıkları görüldü. Yetkililer, kentte nem oranının yüzde 20 olduğunu belirtti. 

DAMDAN DÜŞMELER İÇİN UYARI

Sur diplerinin diğer yerlere göre daha serin olduğunu anlatan vatandaşlar,geceleri ise evlerinin damlarında yatmaya çalışıyor. Damdan düşmeler konusunda ise uzmanlardan uyarı var. Korkuluk ve duvar gibi önleyici tedbirlerin olmadığı yapıların damları konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, özellikle yaşlılar,hastalar ve çocuklar için dikkatli olunmasını istiyor.

Bu arada Diyarbakır’da iki farklı hava da dikkat çekiyor. Yeni yerleşim alanı olan Kayapınar’da hava daha serin olurken, eski yerleşim yeri olan Bağlar,Yenişehir ve Sur gibi merkez ilçelerde vatandaşlar evlerinin balkon ve damlarına çıkarak uyumaya çalışıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi