Görüş Bildir

Kayapınar’da parklar düzenleniyor

Kayapınar Belediyesi’nce, Kayapınar İlçesindeki parklarda başlatılan onarım ve bakım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ekin Ceren ve Yeşil Kuşak parkında başlatılan çalışmalar kapsamında, ağaçların etrafına taşlar döşenirken, ayraçlarla ışık düzenlemesi yapıldı.

Kayapınar’da parklar düzenleniyor

Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce, ilçedeki parklarda peyzaj düzenleme ve onarım çalışmaları sürüyor. İlk etapta Ekin Ceren ve Yeşil Kuşak Parklarında başlatılan düzenlemelerde, ağaçların etrafına taş döşenirken, ayraçlarla ışık düzenlemesi yapıldı.

Peyzaj düzenleme ve onarım çalışmaları kapsamında Ekin Ceren Park’ındaki havuzda ışıklandırılırken, amfi düzenlemesi yapıldı. Yapılan düzenlemelerle parklardaki görsellik gece tüm güzelliğiyle ortaya çıkarken, vatandaş düzenlemelerden oldukça memnun. Düzenlemeler İlçedeki tüm parklarda uygulanacak.

PARKLAR YENİLENİYOR

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Parkların yeşil alan, dinlence yeri ve oyun grupları açısından halka nefes aldıran alanlar olduğunu belirterek, parklarda belirlenen hasar ve eksikliklere anında müdahale ettiklerini söyledi.  İlçe merkezinde 56 adet parkın bulunduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “Neredeyse parkı olmayan mahallemiz kalmadı. Belediye olarak 3 yeni park yapmayı planlıyoruz. Büyük parklarımızda spor aletleri, çocuk oyun grupları, engelliler için oyun grubu, yürüyüş yolları, oturma ve dinlenme ile piknik alanlarımız da mevcut. Vatandaşlarımızın nefes alabileceği, gelen konuklarını gezdirebileceği rekreasyon ve park alanlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Büyük parklarımızda ağaçlandırma çalışmalarımıza da geniş alanlar ayırdık. Parklarımız,  modernleşen şehir kimliğimizin en önemli göstergelerindendir. Ekiplerimiz, yaz-kış gerçekleştirdikleri bakım, onarım ve temizlik çalışmaları ile parklarımızı güzel ve güvenli hale getiriyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi