Kayıp Yakınları Bilici için toplandı!

Diyarbakır’da İHD ve kayıp yakınları tarafından 423’üncüsü düzenlenen eylemde, gözaltında tutulan İHD Şube Başkanı Raci Bilici’nin serbest bırakılması istendi.

Kayıp Yakınları Bilici için toplandı!

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından düzenlenen “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eyleminin 423’üncüsü gerçekleştirildi. OHAL yasağı nedeniyle İHD Şubesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eylemde, üç gün önce gözaltına alınan İHD Genel Başkan yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici’nin serbest bırakılması istendi. Bilici’nin fotoğrafının bulunduğu eylemde, “İnsan hakları savunucularına dokunma” yazılı pankart açıldı. Eyleme, Tabipler Odası üyeleri, SES Şube üyeleri ve Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyeleri destek verdi.

Kayıp yakınları bu haftaki eylemlerinde, 14 Nisan 1995’te Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Eşme Köyü’nde gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ali İhsan Dağlı’nın akıbetini sordu.

‘BİLİCİ’NİN TANIĞIYIZ’

İHD’nin yürüttüğü faaliyetlerin insan hakları mücadelesi çerçevesinde olduğunu dile belirten İHD Şube yöneticisi Abdullah Zeytun, hak ihlalleri ve kayıpların faillerinin yargılanması için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 3 gündür gözaltına olan İHD Şube Başkanları Bilici’nin insan hakları mücadelesinden dolayı gözaltına alındığını vurgulayan Zeytun, “Bilici’nin yanındayız. Yürüttüğü bütün çalışmaların tanığıyız ve şahidiyiz. Kürdistan coğrafyasında yaşanan ağır insan haklarının takipçisi olacağız. Adil bir barış sağlanana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi. Kayıp yakınları eylemlerini 5 dakikalık oturuma eylemiyle sonlandırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler