Kaymakam köy yollarında

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, mevsim şartları nedeniyle bozulan köy yollarında incelemelerde bulundu. Kavaklı, Kulfakir, Develi, Kaymaz, İncehıdır ve Alho'da incelemelerde bulunan Kaymakam Yılmaz, köylü vatandaşların da sorunlarını dinledi.

Kaymakam köy yollarında

Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürü Mustafa Özen ile birlikte, Kavaklı- Kulfakir, Develi- Kaymaz ve İncehıdır- Alho' arası yaklaşık 20 kilometrelik yol boyunca incelemelerde bulunan Kaymakam Yılmaz, kar nedeniyle kapanan yolların durumu hakkında aralıksız yürütülen çalışmalar sayesinde genel anlamda bir sorun bulunmadığını, incelemede bulunulan söz konusu yolların stabilize yaptırılması konusunda bu yıl programa alınması için uğraşacaklarını söyledi.

Yol denetimi sırasında Merkeze bağlı Çayköy'de hastalanan bir vatandaşı almaya giden 112'ye bağlı ambulans, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Bir gün boyunca köy yolunda mahsur kalan sağlık ekibinin imdadına Kaymakam Erdinç Yılmaz yetişti.

AMBULANS HELİKOPTERLE D.BAKIR’A

Hasta vatandaş ise ambulans helikopterle Diyarbakır'a götürüldü. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolunda hasta almaya giden sağlık ekibinin mahsur kalmasıyla seferber olan Kaymakamlık ekipleri, hemen kurtarma çalışması başlattı. İş

makineleriyle kapanan yolun açılması için çalışma yürütülürken, Kaymakam Erdinç Yılmaz, çalışmalara bizzat iştirak etti. Çayköy'de ambulans bekleyen hasta vatandaş, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ambulans helikopterle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, karla kaplı yolda mahsur kalan sağlık ekibi ise Kaymakamlık birimlerince kurtarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz