Kaza iki şehit!

Hayat'da asker araç devrildi, kazada iki asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Kaza iki şehit!

Hatay'ın Belen ilçesinin Amanos Dağları'nın yüksek kesimlerindeki Çerçikaya Mevkii'nde operasyona giden jandarma ekiplerini taşıyan askeri araç henüz bilinmeyen bir nedenle devrildi. Araçta bulunan askerlerden 7'si yaralı olarak bölgeden alınıp, İskenderun'daki hastanelere götürüldü.  Durumu ağır olan 2 uzman çavuşun, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak, şehit olduğu açıklandı. Yaralı 5 askenin tedavisi ise sürüyor.

ŞEHİT KADİR SEÇGİN TOKAT'LI

Şehit düşen 2 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin'in (41) acı haberi, Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.  Baba Ali Seçgin ile anne Havva Seçgin'e 3 çocuklarından 2'ncisi olan Seçgin'in acı haberini, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan ve Turhal İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aksoy Ağtürk verdi. Şehit haberinin duyulmasının ardından çok sayıda aile yakını, Seçgin Ailesi'nin evine akın etti. Şehidin evi ile sokağına Türk bayrakları asıldı. Şehit Kadir Seçgin'in Sema Seçgin ile evli olduğu ve çocuğu bulunmadığı öğrenildi.

ŞEHİT BÜNYAMIN GAZİANTEPLİ

Öte yandan, diğer şehit Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Dinç'in acı haberi, Gaziantep'te yaşayan ailesine ulaştı. Kurbanbaba Mahallesi'nde yaşayan baba Osman Dinç ile anne Zeynep Dinç’e acılı haberi askeri yetkililer verdi. Oğullarının ölüm haberini alan anne ve baba gözyaşı döktü. Şehit haberinin duyulması üzerine çok sayıda vatandaş, Dinç Ailesi'nin evine akın etti. Şehidin evi ile sokağına Türk bayrakları asıldı. Evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Şehit Bünyamin Dinç’in cenazesinin bugün toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz