KCK bilançosu

KCK davalarında 274'ü seçilmiş 2 bin 146 kişi yargılanıyor. 992 kişi cezaevinde. Ergin'e göre davalarda 'gizliliği ihlal' yok.

KCK bilançosu

Adalet Bakanı Sadullah Ergin , KCK operasyonları kapsamında 992’si tutuklu olmak üzere 2 bin 146 kişinin yargılandığını belirtti. Yargılananların 274’ü ‘seçilmiş’ kişilerden oluşuyor.

BAKAN ERGİN CEVAP VERDİ

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Bakan Sadullah Ergin ’in cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, 14 Nisan 2009 tarihinde başlayan KCK operasyonları kapsamında kaç kişi hakkında dava açıldığını ve kaç kişinin tutuklandığını sordu. Ayna’ya cevap veren Sadullah Ergin , KCK soruşturmaları kapsamında açılan 113 kamu davasında, 992’si tutuklu olmak üzere 2 bin 146 kişinin yargılandığını belirtti. Ergin‘in verdiği bilgiye göre yargılananların 274’ü muhtar, siyasi parti il ve ilçe başkanı, belediye meclis üyesi ve milletvekillerinden oluşuyor.

BAŞSAVCILIKLARA SORULDU

Ergin, Emine Ayna’nın, “Bu operasyonlarla ilgili yürütülen soruşturmaların birçoğunda gizlilik kararı bulunmasına rağmen; bu soruşturmalarla ilgili detaylar medyada geniş bir şekilde haber konusu olarak yer almaktadır. Bu bilgiler nasıl ve hangi yolla medya kuruluşlarına servis edilmektedir? Bu şekilde haberlerin yapılması Türk Ceza Kanunu kapsamında 285. maddede yer alan ‘Gizliliğin ihlali’ suçu oluşturmaz mı? Bu haberlere ilişkin yürütülen herhangi bir soruşturma var mıdır? Yürütülen soruşturma neticesinde gizliliğin ihlali nedeniyle açılan dava var mıdır?” sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“ Ankara , İstanbul , İzmir , Adana , Malatya , Erzurum, Diyarbakır ve Van Cumhuriyet Başsavcılıklarıyla yapılan yazışmalarda verilen cevaplarda bahse konu soruşturmalarla ilgili olarak gizliliğin ihlali suçundan yürütülen soruşturma olmadığı bildirilmiştir.”

4 BİN 512 KADIN HAPİSTE

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da verdiği soru önergesinde 2012 yılı itibariyle cezaevlerinde tutuklu olan kadınların sayısını ve suçlamaları sordu. Ergin verdiği cevapta cezaevlerinde 1857’si tutuklu, 2 bin 255’i de hükümlü 4 bin 512 kadın olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler