Kentsel dönüşüm atağına geçildi!

Merkez Bağlar Belediyesi bünyesindeki ekipler, çeşitli nedenlerle terk edilen ve yıkılmaya yüz tutan harabe yapıları yıkarak buralarda yaşam parkları inşa edecek.

Kentsel dönüşüm atağına geçildi!

Bağlar Belediyesi, yaklaşık 275 bin insanın yaşadığı ve kentin en eski yerleşim yerleri arasında yer alan eski Bağlar bölgesinde örnek bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Çeşitli nedenlerle terk edilen, zamanla harabeye dönüşen ve madde bağımlıları başta olmak üzere zararlı alışkanlıkların meskeni haline gelen, hem kötü görüntüsü hem de çevrede yaşayan vatandaşlar için risk oluşturan yapılar, belediye tarafından yıktırılarak yaşam parkları, oyun ve dinlenme alanlarına çevrilecek.

METRUK YAPILAR

Söz konusu yapılarla ilgili tespit çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken ve buraları vatandaşlar için fırsata çevireceklerini söyleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Çarpık kentleşmeden dolayı ne yazık ki buralarda park ve oyun alanları yapamıyoruz. Eski Bağlar dediğimiz bu bölgeler için güzel bir projemiz var. Metruk hale geldiğini tespit ettiğimiz bu yapıları yıkarak yerlerine park, oyun ve dinlenme alanı gibi yerler yapacağız. Vatandaşlarımız bunu hak ediyor. Kentsel dönüşüm Bağlar'a hayat verecek. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız devam ediyor, Allah kısmet ederse 2020 yılının bahar döneminde startı vereceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz