Görüş Bildir

Kilisede ayin

Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı tarihi Sur ilçesindeki Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenen ayin ile kutladı. Papaz Akbulut "Bayram bütün dünyada barışa ve kardeşliği vesile olsun. Bütün insanlar barış ve kardeşlik içerisinde yaşasın" dedi.

Kilisede ayin

Diyarbakır'da yaşayan Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı düzenlenen ayinle kutladı.

Paskalya Bayramı dolayısıyla tarihi Meryem Ana Kilisesi'ne gelen Süryaniler, mum yakarak dua etti.

Papaz Yusuf Akbulut'un yönettiği ayinde, kızlardan oluşan koro, Süryanice ilahiler okudu. İncil'den bölümlerin de okunduğu ve yaklaşık 3 saat süren ayinde Akbulut, Türkçe vaaz da verdi.

MERYEM ANA KİLİSESİ

Törenin ardından açıklama yapan Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, bayram dendiği zaman akla barış ve kardeşliğin geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Aklımıza kötü birşey gelmiyor. Bayram, bütün dünyada barışa ve kardeşliği vesile olsun. Bütün insanlar barış ve kardeşlik içerisinde yaşasın. İnsanların birbirini sevmesi gerekiyor. Bütün insanlar, Hristiyan olsun, Müslüman olsun, dinli olsun, dinsiz olsun, bütün insanlar birbirini sevmelidir. Sevgiden ve kardeşlikten daha güzel birşey yoktur."

Daha sonra ayine katılanlara yumurta ve çörek ikram edildi.

MARDİN VE MİDYAT'TA

MARDİN merkez ve Midyat ilçesinde yaşayan Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı, düzenlenen ayinle kutladı. Paskalya için düzenlenen ayinden sonra Müslümanlar da Süryaniler'in bayramını kutladı. Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Paskalya Bayramı'nın Hristiyan alemi için önemli bir gün olduğunu ve Türkiye'nin birliği ve beraberliği için dua ettiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi